Home » Beauty tips » 6 tips om er aantrekkelijk uit te zien

6 tips om er aantrekkelijk uit te zien

Leestijd: 5 minuten

Er zijn soms van die dagen dat je je even niet de beste versie van jezelf voelt. En dat zie je natuurlijk meteen aan je uiterlijk. Nou bezitten we geen toverstaf om ons meteen in in een assepoester te veranderen, maar zijn er wel makkelijke trucjes om in een handomdraai je eigenwaarde en je uiterlijk een kleine boost te geven. In dit artikel geven we je 6 tips om er aantrekkelijk uit te zien.

Accentueer je sterke punten

Bijna niemand is helemaal tevreden met zijn of haar uiterlijk, we vinden altijd wel iets om op aan te merken. Maar er aantrekkelijk uitzien heeft ook gedeeltelijk met zelfverzekerdheid te maken. Probeer je zelf niet te veranderen, maar vooral je sterke punten uitte lichten. Kijk eens op een positieve manier in de spiegel en accentueer daar waar je trots op bent. Je lange benen door een strakke broek, je mooie decolleté door de perfecte halslijn, je slanke nek door een mooie col of volle krullenbos door een opvallende haarstijl.

6 tips om er aantrekkelijk uit te zien

aantrekkelijk er uit zienOm je sterke punten te accentueren zijn er natuurlijk wel een aantal fashion-tips te verzinnen. Maar er zijn ook nog andere punten waarop je je uiterlijk kan laten stralen. En alles begint met de juiste basis en dat is er verzorgt uitzien.

Verzorging

 • Zorg voor een mooie gladde en stralende huid.Je ziet er niet alleen jonger uit, maar ook minder moe. Als je huid er goed uitziet laat je tevens zien dat je om jezelf geeft en goed voor jezelf zorgt. Kies voor goede en hydraterende huidproducten, maak elke avond je huid goed schoon en haal make-up altijd van je gezicht.
 • Waar je ook snel ziet of iemand goed voor zichzelf zorgt, zijn de handen. Een droge huid en afgekloven nagels, doen meteen af aan de rest van je uiterlijk, hoe hard je daar ook je best hebt gedaan om er mooi uit te zien. Verzorg je handen met een goede handcrème en verzorg je nagels. Een mooie nagellak doet wonderen.

De juiste kleding

 • Een inkopper, maar hoe vaak zie je niet dat het mis gaat. Koop kleding dat je sterke kanten accentueert. Ook al dicteert de mode anders, als een strakke broek je misstaat, probeer het dan niet. Koop dan liever een mooie jurk waarin je je wel gemakkelijk voelt en die je mooie taille aanzet.
 • De meeste vrouwen lopen met de verkeerde maat BH rond. Ga opzoek naar de juiste maat en het passende model en laat je er eventueel over informeren. Ook kleien borsten zien er mooi uit in de juiste BH.
 • En heb je dan ook meteen mooie lingerie gekocht, laat die dan zien. Het kanten randje mag best een klein beetje uitsteken in de V-hals van die zijde blouse. En als je ze liever niet wilt laten zien, draag het dan vooral voor jezelf. Er is niets leuker dan stiekem weten wat er onder je kleding zit.
 • In elke kledingkast hoort een Little Black Dress. Een simpel zwart jurkje dat voor alle gelegenheden te dragen is, mag niet missen in je garderobe. Zwart kleed af en is tegelijk sexy en gekleed, wat wil je nog meer?

Make-up

 • Of je nu graag make-up draagt in opvallende kleuren of meer voor naturel gaat, zorg ervoor dat je het niet overdoet. Zorg ook dat de make-up je sterke kanten benadrukt.
 • Vaak is een felle kleur lippenstift al genoeg om er aantrekkelijk uit te zien. Maar ook een laagje goed aangebrachte mascara laat je ogen al stralen.
 • Misschien ben je helemaal tevreden met je haarstijl en haarkleur, durf toch eens iets anders met je haar te doen. Als je je haar net even anders draagt dan normaal voel je je ineens anders, een stuk specialer en aantrekkelijker.

Accentueer je vrouwelijkheid

 • vrouwelijkheidDe decolleté is al eeuwen dat deel van het vrouwelijk lichaam dat wordt geaccentueerd om er sexy uit te zien. Verzorg de huid daar goed en draag topjes of jurkjes met een mooie halslijn met bijvoorbeeld de U-vorm of een V-hals.
 • Ook een beetje van je schouders laten zien maakt je aantrekkelijker. Ze worden vaak vergeten, maar je kunt ze laten zien door een topje die op de schouders open is of een effen gekleurd truitje die wat strakker zit.
 • Ook de halslijn en de nek zijn plekken waar je mooi de aandacht op kan leggen door bijvoorbeeld een mooie coltrui of een blouse met een mooie kraaglijn. Steek, om de hals en nek te accentueren, ook eens je haar op. Naast dat het weer eens wat anders is, laat het je nek ook nog eens langer en sexyer lijken.

Denk aan je lengte

 • We weten het wel, langere benen maken je aantrekkelijker. Dus gooi die hoge hakken niet zomaar in een hoekje van je kledingkast. Trek ze af en toe aan om in een oogopslag er sexy uit te zien. Loop daarnaast ook kordater. Til je voeten goed op, wees flexibel in de heupen en zorg dat tijdens het lopen je hoofd ongeveer steeds op dezelfde hoogte blijft, zodat je niet een golvende beweging maakt.
 • Als je dan toch je voeten wat aandacht geeft, laat je enkels ook eens zien. Ze zijn een van de meest onbekende plekken, die je aantrekkelijk maken. Draag een 3-kwartsbroek en een subtiel enkelbandje om er de aandacht op te vestigen.

Je houding zegt veel

 • lichaamshoudingDenk ook aan je lichaamstaal, hoe je beweegt, zit en loopt zijn een signaal naar buiten toe. Je lichaamshouding verklapt veel over hoe je je voelt. Oefen daarom voor de spiegel een mooie rechte houding, met een blik naar voren, de schouders een beetje naar achteren en de rug recht op. Door al je hoofd meer naar boven te richten zie je er al veel zelfverzekerder uit.
 • Werk ook aan een positieve levenshouding. Door te glimlachen zien mensen je graag, maar word je zelf ook elke keer een beetje vrolijker. Probeer in alles ook het goede te zien, dat geeft je een aantrekkelijke uitstraling.

Maar het meest belangrijke

Dit waren onze 6 tips om er aantrekkelijk uit te zien maar, het belangrijkste is wees vooral jezelf. Als je kiest voor kleding en make-up die eigenlijk niet bij je passen of waardoor je jezelf onzeker voelt, dan straal je ook dat uit. Trek dan ook vooral aan wat je bevalt, wat lekker zit en in de kleuren die je leuk vindt. Zorg ook goed voor jezelf. Eet gezond, beweeg voldoende en geef jezelf ook voldoende rust. Ook dat zie je terug in je uitstraling. Hoe beter jij in je vel zit, hoe beter je je voelt over jezelf, hoe stralender je uiterlijk is. En dat zien anderen!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!