Home » Beauty tips » 9 make-up tips voor een instant facelift

9 make-up tips voor een instant facelift

Leestijd: 5 minuten

Als je er jonger uit wilt zien, hoef je niet direct aan een drastische operatie te denken. Met de juiste make-up en huidverzorging kun je jezelf heel makkelijk een instant facelift geven, zonder naar de kliniek te gaan. Je huid ziet er jonger uit en straalt met onze 9 make-up tips voor een instant facelift.

De kenmerken van een jonge huid

Een facelift geeft je een jonger uiterlijk, maar een jonge huid is meer dan het glad trekken van de rimpels. Een jongere huid is egaal, elastisch en heeft haast geen bultjes of lijntjes. Een ander kenmerk van een jonger uitziende huid is het hebben van kleinere poriën die niet zo opvallen. Ze zijn wel zichtbaar maar klein. Een jonge huid glimt niet, maar heeft wel een frisse glans waar het licht mooi op reflecteert. De talgproductie is in balans, zodat de huid soepel blijft en er geen rimpels en verslappingen zichtbaar zijn. Dat is natuurlijk heel wat, maar met onze 9 tips geef je je gezicht een instant facelift en zie je er snel weer jaren jonger uit.

9 make-up tips voor een instant facelift

Een goede verzorging

instant faceliftVoor een goede make-up is een schone en goed verzorgde huid de beste basis. Hydrateer je huid goed, door de juiste dag en nachtcrèmes en genoeg te drinken. Gebruik crèmes die de huid ook de nodige verzorging geven en ingrediënten hebben die de elasticiteit van je huid verbeteren. Je maakt je huid egaler door het elke week een keertje te scrubben. Je maakt je huid ermee goed schoon, haalt dode huidcellen weg die anders de poriën verstoppen en oneffenheden veroorzaken. Lees onze tips voor een mooie huid.

Spelen met licht

Het aanbrengen van make-up is een spel van schaduw en licht. De lichtere make-up breng je aan op de delen van je gezicht die je wilt laten opvallen, zoals je voorhoofd, wangen en kin. De donkere make-up gebruik je om contour aan te brengen en vorm te geven aan je gezicht. Maar overdrijf het niet, als je teveel make-up opdoet dan ziet het er al gauw uit alsof je te hard je best hebt gedaan en dat is precies niet wat je wilt. Hou het daarom vooral heel neutraal en natuurlijk.

De juiste basis

Het is een beetje wat je zelf fijn vind maar een goede primer helpt om de oneffenheden te egaliseren. Kies ook een goede foundation, het liefst vloeibaar. Met een vloeibare foundation maak je je huid net iets egaler, doordat het niet in je lijntjes en rimpels ophoopt.

De contouren eerst

make-up-tipsAccentueer eerst de contouren van je gezicht met een foundation die iets donkerder is dan je eigen tint. Breng de foundation aan langs je gezicht, je kaakbeen, voorhoofd en jukbenen en vervaag de lijnen met een borstel naar binnen toe.

Geef je gezicht glans

Met een concealer die iets lichter is dan je natuurlijke tint, breng je accenten aan in het midden van je gezicht, rond je neus, onder je wenkbrauwen en je bovenlip. Onder je ogen maak je een driehoek de punt naar beneden tot aan je jukbeen en onder je mond een W vorm van hoek tot hoek. Vervaag de concealer weer met een borstel.

Grotere ogen

Gebruik een eyeliner of mascara en breng deze alleen op de bovenste wimpers aan. Met mascara op de onderste wimpers trek je je blik teveel naar beneden. Kies voor een donkere kleur om het wit van je ogen te accentueren. Breng oogschaduw alleen op ooglid aan en kies voor een lichtere kleur in het midden en werk naar buiten toe met een donkerdere tint. Laat ze mooi in elkaar overlopen en gebruik natuurlijke kleuren. Controleer aan het einde altijd nog even of de mascara nog donkerder moet of niet. Bekijk ook onze tips voor stralende ogen.

Opvallende wenkbrauwen

Maak de wenkbrauwen voller door ze in te kleuren met een potlood. Heb je blonde haren, gebruik dan een donkerdere kleur, ben je een brunette, pak dan een lichtere kleur dan je eigen tint. Accentueer met het potlood de vorm van je wenkbrauwen en borstel de haartjes op de juiste plek. Wil je ze toch epileren, blijf dan dicht bij de natuurlijke vorm zodat je make-up natuurlijk blijft. Overmatig geëpileerde wenkbrauwen geven een onnatuurlijk effect, waardoor mensen juist zien dat je met make-up een natuurlijke facelift probeert te creëren. Denk je er aan je wenkbrauwen te verven, bekijk dan ons artikel zelf je wenkbrauwen verven.

Kusbare lippen

make-up tips voor een-instant-faceliftMet een hydraterende lipbalsem geef je je lippen een boost. Ze lijken voller en de huid staat strakker. Hierdoor valt een fel gekleurde lippenstift mooi op. Mooie lippen trekken de aandacht en dus is het belangrijk de lippenstift goed aan te brengen. Gebruik een potlood in een iets donkerdere kleur dan de lippenstift om de contouren aan te brengen. Ook met de lippenstift kun je spelen met licht, laat de kleur naar het midden toe lichter worden of laat het glanzen met een lipgloss.

Een mooie bos

Zorg dat je haar er verzorgt uitziet en goed gekapt is. Laagjes in je gezicht geven je een zachter uiterlijk, een pony bedekt de rimpels op je voorhoofd en volume geeft ook je gezicht een extra lift. Zet lichtere plukjes in je haar, wat je snel een jonger uiterlijk geeft.

Be yourself

Maar misschien is de belangrijkste tip wel dat je vooral jezelf moet blijven. Kies voor een make-up die bij je past, hou het natuurlijk en laat vooral je goede punten stralen. Hou van jezelf zoals je bent. Deze zelfverzekerdheid straal je uit naar anderen en dat maakt je mooi. En glimlach veel. Wees niet bang voor lachrimpels. Plezier in het leven is aantrekkelijk en aanstekelijk.

Een gezonde levensstijl

Tot zover onze make-up tips voor een instant facelift. Een jonger uitziende huid krijg je ook door een gezonde levensstijl. Want hoe jij je van binnen voelt en wat je eet, reflecteert de huid. De huid en de darmen zijn twee van de grootste organen in ons lichaam die heel nauw samenwerken. Wil je naast deze make-up tips gaan voor een natuurlijk jonger uitziende en stralende huid, probeer dan ook onze beste anti-aging tips.

Bekijk make-up artikelen op bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie