Home » Beauty tips » De beste make-up spiegel kopen

De beste make-up spiegel kopen

Leestijd: 5 minuten

Dankzij uitgebreide video’s op YouTube, is het nu voor iedereen mogelijk om thuis de perfecte make-up aan te brengen. Het wordt steeds makkelijker met de juiste make-up de deur uit te stappen en er niet meer uit te zien alsof je het even snel hebt opgezet. Een belangrijke accessoire die daarom niet meer in je badkamer of op je kaptafel mag missen is een goede make-up spiegel. In dit artikel helpen we je de beste make-up spiegel te kopen.

Waarom is een make-up spiegel belangrijk

De beste make-up spiegel kopenVeel professionals zweren er bij. Een goede make-up spiegel, met verlichting en vergroting. Maar waarom voldoet de gewone spiegel in je badkamer dan niet meer? Een make-up spiegel zorgt er voor dat je met de betere kwaliteit make-up ook een perfect resultaat krijgt. De make-upproducten zijn de laatste jaren sterk verbeterd en daardoor is het ook voor jou mogelijk om een professionele look te creëren. Een make-up spiegel heeft een aantal eigenschappen die de gewone badkamerspiegel niet heeft. Door de vergroting leg je makkelijker de aandacht op de details, zoals bij het het perfect aanbrengen van een eyeliner. Door de juiste belichting accentueer je beter je gelaatstrekken en camoufleer je makkelijker de oneffenheden. Een make-up spiegel zorgt er dus voor dat je het beste uit je make-up haalt.

Een make-up spiegel kopen

Maar waar moet je op letten als je de beste make-up spiegel gaat kopen? Welke make-up spiegel goed is, ligt aan jouw eisen en wensen, maar er zijn een aantal factoren waarover je vooraf moet nadenken.

Gebruik

Bedenk eerst hoe je de spiegel gaat gebruiken. Wil je een spiegel die je overal mee naar toe kan nemen of is het een spiegel voor thuis? En waar komt hij in huis te staan, is dat op je kaptafel of in de badkamer? En wil je die dan hangend of staand?

Verlichting

make-upspiegelEen goede make-up valt of staat met de juiste belichting. Het licht is dus de belangrijkste factor voor de keuze van een make-up spiegel. Er zijn spiegels met verschillende soorten licht, maar de meeste zijn uitgerust met LED-licht of fluorescentielampen. Kies voor een spiegel met een mooi neutraal licht, dat niet te sterk is. Bij te fel licht loop je de kans te veel make-up op te doen, wat bij daglicht onnatuurlijk overkomt. Zorg dat de lapjes opaal zijn en een diffuus licht afgeven. Hierdoor wordt het licht egaler verspreidt en geeft het geen rare schaduwen. En een goede make-up spiegel heeft meerdere lichtpunten, meestal rondom de spiegel geplaatst, zodat je gezicht van alle kanten goed wordt belicht. Licht van bovenaf is een dooddoener voor een goede make-up laag.

Grootte

Afhankelijk van je wensen en waar je je spiegel gaat gebruiken, kijk je ook naar de grootte. Heb je alle plek in de badkamer, of krijgt hij een klein plekje op je kaptafel. Je vindt make-up spiegels in alle vormen en maten maar een ding is erg belangrijk: omdat make-up aanbrengen dichtbij de spiegel nogal onhandig is, is het belangrijk dat je vanaf een afstandje ook nog ziet wat je doet. De stelregel is dat met ongeveer 1 meter afstand je werk nog steeds goed zichtbaar is.

Model en vorm

Welke soort spiegel het beste werkt voor jou, is afhankelijk van waar je hem gaat gebruiken. Dit beïnvloed de vorm en het model van de spiegel. Er zijn grofweg drie soorten spiegels.

  • Voor thuisgebruik kun je kiezen voor een spiegel die je aan de muur monteert, of op je kaptafel zet. Deze vind je in verschillende formaten en vormen, maar vooral in rechthoekige vorm. Zeker als je de spiegel alleen thuis gaat gebruiken, is een grote rechthoekige spiegel met rondom verlichting een goede keuze. Vooral profs kiezen voor zo’n spiegel, zodat je zeker weet dat je je hele gezicht ziet. Een andere vaste spiegel is de bekende uittrekbare ronde spiegel die je wel eens in hotels ziet. Het voordeel is dat je die snel naar je toe trekt en makkelijk alle kanten van je gezicht bekijkt.
  • Ben je veel op reis, dan is een kleine draagbare spiegel handig. Deze hebben meestal een ronde of ovale vorm en zijn door hun maat en gewicht bijvoorbeeld ook in steeds verschillende ruimtes in huis te gebruiken.
  • En dan is er ook de drieluik die een redelijk groot formaat heeft en een echte professionele uitstraling heeft. Door dat drie spiegels in verschillende hoeken staan, zie je ook je gezicht van alle kanten, waardoor je goed ziet wat je doet en wat het resultaat is van je werk.

Vergroting

Om beter de details aan te brengen en makkelijker kleine oneffenheden of handelingen te zien is de mogelijkheid van een vergroting bijna onmisbaar voor een nooi eindresultaat. Het zorgt er voor dat je niet op millimeters afstand van je spiegel hoeft te werken. Een vergroting tussen de 5x en 10x is meer dan voldoende. Een grotere vergroting vertekent het beeld en vervormt het spiegelbeeld te veel. De meeste spiegels hebben aan een kant een gewone spiegel en aan de andere kant een vergrotende spiegel. Bedenk dus van tevoren hoeveel keer vergroting je wilt.

De beste make-up spiegel kopen

Zoals je ziet is er een groot verschil in spiegels op de markt. Het is dus belangrijk dat je weet wat je wilt. Om het je wat makkelijker te maken, geven we je hier de 4 beste make-up spiegels van dit moment.

Superlampen

Bright Beauty Vanity make-up spiegel

Deze grote rechthoekige spiegel heeft drie verschillende lichtstanden waardoor je voor elke look kunt testen hoe deze onder verschillende belichting eruit ziet. Met de touch-knop zijn die ook nog eens dimbaar. 360 graden draaibaar en makkelijk verstelbaar, past hij makkelijk op elke kaptafel.

Voor onderweg

Simplehuman Sensor Compact

Ook deze spiegel heeft een gezichtssensor en is draadloos te gebruiken. De extra plus is dat de spiegel een anti-condenslaag heeft, zodat zelfs na een heerlijke douche de spiegel helder is en blijft.

Goedkoop maar goed

Medisana CM 840 Spiegel met Ringverlichting

Deze kleine spiegel past op elke kaptafel, je neemt hem makkelijke mee naar elke ruimte in huis en heeft aan de achterkant een spiegel die 5x vergroot. Door het kogelgewricht in de steun is de spiegel ook nog eens 360 graden te draaien. De spiegel is draadloos en de lamp wordt gevoed door 4 AAA batterijen, wat hem ook nog eens handig voor op reis maakt.

Voor de prof

simplehuman BT1080 spiegel

Deze sensor spiegel van Simplehuman, gemaakt van helder en hoogwaardig spiegelglas, is erg handig en gebruiksvriendelijk. De spiegel vergroot 5 x, perfect voor het indoen van lenzen of het correct en vlekkeloos aanbrengen van make-up. De cosmeticaspiegel heeft een handig sensor systeem waarmee het licht aan en uit gaat.

We hopen dat we je hebben geholpen met het maken van de juiste keuze. Zijn deze vier spiegels niet jouw keuze, klik dan voor meer keuze op onderstaande knop.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!