Home » Beauty tips » De beste lipstick kopen waar op letten

De beste lipstick kopen waar op letten

Leestijd: 6 minuten

Ben je het zat dat je lippenstift steeds afgeeft aan je koffiekopje? Raken je lippen uitgedroogd en is er na drie uur niets meer te zien van het spectaculaire kleurtje? Dat is allemaal verleden tijd met de nieuwste lippenstiften. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over lippenstift en geven we je tips om de beste lipstick kopen.

Wat is lippenstift?

We kennen lippenstift voornamelijk als een stick van een wasachtige substantie met een kleurstof, waarmee we onze lippen een ander kleurtje geven. Het kleuren van je lippen is al een eeuwenoude gewoonte, maar heeft in de afgelopen decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt. Vroeger kocht je lipstick vooral als een stift en in maar een paar verschillende kleuren, zoals rood en roze. Tegenwoordig kun je naast een breed scala aan kleuren, nu ook kiezen voor vloeibare lippenstift, lippenbalsem en potloden.

De voordelen van lippenstift

lippenstiftLippenstift gebruiken we vooral om onze lippen een ander kleurtje te geven, maar er zijn absoluut een aantal andere voordelen aan het gebruik van lippenstift.
Op cosmetisch gebied wordt lippenstift gebruikt om de lippen te accentueren. Dit gebeurt door ze een opvallende kleur of glans te geven. Een goed aangebrachte lippenstift vestigt de aandacht op je prachtige glimlach. Het laat je lippen voller lijken en je kunt de contour van je lippen veranderen.
De ingrediënten van de huidige lippenstiften geven je lippen ook de nodige verzorging. Er zijn lippenstiften die een vochtinbrengende werking hebben en je lippen zelfs beschermen tegen de zon.
Maar voor je eigenwaarde en je humeur is een kleurtje op je lippen ook goed. Een mooi en verzorgt uiterlijk is een psychologische boost en een stralende glimlach in de spiegel maakt je dag een stuk vrolijker.

De basisingrediënten van lippenstift

Van oudsher bestaat lippenstift uit maar een paar ingrediënten, namelijk was, kleurstoffen, olie en alcohol. De was zorgt ervoor dat het kleurtje langer blijft zitten, de olie dat je het makkelijk aanbrengt en de alcohol dat alle ingrediënten goed mengen. In de loop van tijd zijn daar ook conserveringsmiddelen, meestal parabenen, en parfum aan toegevoegd. Zo blijft je lippenstift langer goed en ruikt het minder chemisch.

De nadelen van lippenstift

En dit brengt ons bij de nadelen van lippenstift. Want deze basisingrediënten zijn niet de enige. In sommige lippenstiften zitten wel tientallen verschillende ingrediënten in een delicate mix. En die hebben ook nadelige bijwerkingen.
Ondanks dat er veel verschillende oliën in een lippenstift voorkomen, veroorzaken ze nog steeds droge lippen. Dit komt doordat je door het aanbrengen van de lippenstift de natuurlijke vetproductie van je lippen verstoort.
Als je een gevoelige huid hebt, kunnen lippenstiften irritaties geven of zelfs een allergische reactie uitlokken.
Ze bevatten chemische stoffen, die in kleine hoeveelheden geen grote gevolgen hebben, maar bij dagelijks gebruik over de jaren heen schadelijk kunnen zijn. We spreken dan vooral over de metalen lood, mangaan en aluminium. Maar ook over parabenen, paraffine olie en BHT. Je lippen hebben een dunne huid, waardoor deze oliën snel worden opgenomen in het bloed. Daarnaast ‘eet’ je gedeeltelijk ook je lippenstift op.

De keuze is reuze

de beste lipstick kopenOp dit moment zijn er zo een 5-tal verschillende manieren om je lippen een kleurtje te geven. De markt is groot en daardoor heb je een uitgebreide keuze in soorten, kleuren en effecten.

  • Traditionele lippenstift, in de vorm van de welbekende stift
  • Lippenpotlood, waarmee je je lippen inkleurt en een mat effect geeft
  • Vloeibare lippenstift, wat je aanbrengt met een bijgeleverd kwastje of tip
  • Lippencrème, die je lippen verzorgt en vaak een licht kleureffect geeft
  • Lippenmarker, wat je een intensere kleur geeft dan een potlood
  • Daarnaast is er een flinke keuze in finish, een extra laagje voor over je lippenstift, die zorgt dat de lippenstift langer blijft zitten, een matte kleur krijgt of een romige of glanzend effect geeft

De beste lipstick kopen

Ben je op zoek naar de perfecte lippenstift voor jezelf dan zijn er een paar punten waar je op moet letten. Naast dat je je lippenstift aanpast aan de gelegenheid waar je naar toe gaat, is de keuze in kleur en soort ook belangrijk.

Modegevoelig

Lippenstift is modegevoelig. Elk seizoen zijn er weer kleuren in of juist uit. Over het algemeen kun je wel zeggen dat in de zomer vooral lichte koele kleuren in zijn. En in de winter wordt vaak voor warme en donkere kleuren gekozen.

Huidskleur

De kleur van je huid en je haar bepaald in grote mate je keuze. Heb je een lichte huid dan koele kleuren het beste bij jou. Donkere kleuren kunnen wel, maar accentueren je lichte huid meer. Heb je een donkere huid kies dan voor warme kleuren of doe eens iets anders en voeg een tikje goud toe.

De vorm

De vorm van je lippen kun je beïnvloeden met je lippenstift. Zo lijken kleine lippen groter als je lichte kleuren gebruikt en ze een laagje glans geeft. Grote lippen lijken kleiner met matten donkerdere kleuren.

Je doel

Wil je de hele nacht stappen, of gebruik je de hele dag lippenstift, dan is een langhoudende lippenstift iets voor jou. Matte lippenstift geeft een glamoureus effect, wat natuurlijk perfect past bij officiële gelegenheden. Ga je naar een ongedwongen feestje, dan mag er best een sexy glans op je lippen.

Allergieën en levenshouding

Veel lippenstiften bevatten dierlijke vetten en ingrediënten die op dieren zijn getest. Ben je veganistisch dan moet je het zoeken bij de alternatieve cosmetica merken. Daar vind je waarschijnlijk ook jouw lippenstift als je allergieën of een gevoelige huid hebt.

Ga de uitdaging aan

Ben je toe aan een ander kleurtje of een boost voor je uiterlijk, kies dan voor een mooie lippenstift. Laat je lippen en je glimlach stralen. Om het je wat makkelijker te maken, geven we je 5 van de beste lippenstiften die er op dit moment op de markt zijn.

Vloeibare lippenstiften

L’Oreal Paris Infallible
Voor een intense kleur die 24 uur blijft zitten. De bijgeleverde finish is glanzend en bevat een verzorgende balsem, zodat je lippen niet uitdrogen.
Maybelline SuperStay Matte Ink
Verkrijgbaar in 20 kleuren die een matte finish geven. De tip heeft een fijne punt, waardoor je een perfecte lijn langs de contour van je lippen kan tekenen. Deze lippenstift gegarandeerd dat jouw lippen 16 uur lang een prachtige kleur hebben.
Maybelline Superstay 24H Lipstick
Deze lippenstift blijf gemakkelijk de hele dag mooi en met de verzorgende balsem geeft je lippen de juiste verzorging en een indrukwekkende glans. De Superstay is een flexibele lippenstift en verdroogt niet gedurende de dag.

Traditionele lippenstiften

Rimmel London Lasting Finish
Een fijne romige traditionele lippenstift die ook nog eens lang blijft zitten. De kleur blijft intens tot aan het einde. Je hebt de keuze uit verschillende allergieën kleuren voor een edgy look.
Max Factor Lipstick Marilyn Monroe
Als je voor rood gaat, dan is dit jouw lippenstift. In vier tinten verkrijgbaar en zo dus passend bij elke huidskleur, voelt iedere vrouw zich als Marlyn Monroe. De lippenstift is intens van kleur en met een glanzende finish. Het heeft een heerlijk geurtje en is ook nog eens verzorgend door het gebruik van druivenpitolie en avocadoboter.

Klik hier voor alle lippenstiften op bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie