Home » Geld verdienen tips » Geld verdienen met Bol.com

Geld verdienen met Bol.com

Leestijd: 5 minuten

Wist je dat je niet alleen iets kunt kopen via bol.com, maar dat je er ook je eigen geld kunt verdienen? Je kunt op twee manieren geld verdienen met bol.com en in dit artikel zetten we de belangrijkste punten voor je op een rij.

Bol.com is een platform waarop je kunt verkopen. In het begin kon je er alleen boeken en cd’s kopen, maar in de laatste jaren zijn er steeds meer producten bijgekomen. Op dit moment kun je een keuze maken uit ruim vijftien miljoen artikelen, verdeeld in meer dan duizend productcategorieën.

Waarom bol.com zo geschikt is om geld te verdienen

geld verdienen met bol.comBol.com heeft een enorm groot bereik en dat is één van de grootste voordelen van het verkopen op bol.com. Het is heel erg slim om gebruik te maken van dit grote bereik (bijna tien miljoen potentiële klanten). Extra kosten heb je ook niet als je via bol.com verkoopt, afgezien van de inkoopkosten. Eigenlijk heb je niets te verliezen! En verkoop jij net via bol.com, dan doet je concurrent het wel.

Je kunt op twee manieren geld verdienen met bol.com. Je kunt partner worden, of je kunt als verkooppartner aan de slag gaan. In dit artikel bespreken we beide opties en kun je bepalen wat het beste bij jou past.

Het partnerprogramma van bol.com

Geld verdienen met bol.com kan heel gemakkelijk via het partnerprogramma. Het partnerprogramma houdt in dat je via een speciale link de bezoekers van jouw website of blog doorstuurt naar bol.com.

Het werkt als volgt. Met een speciale link stuur je bezoekers van jouw blog of website door naar bol.com. Deze link wordt een affiliate link genoemd. Als je op deze manier geld wilt verdienen met bol.com dan heet dat affiliate marketing. Door gebruik te maken van de affiliate link, plaatst het systeem een cookie op de computer van jouw website bezoeker.

Je hebt bijvoorbeeld een artikel geschreven over een boek wat je gelezen hebt. Dit boek is te koop bij bol.com, dus als je een linkje plaatst op de titel van het boek, dan linkt deze door naar het artikel op de bol.com website. Maar het maakt in principe niet uit of de bezoeker het betreffende boek koopt of niet. Ook als de bezoeker iets anders koopt op de site (als het maar binnen 5 dagen is) dan krijg jij over dit aankoopbedrag een commissie uitbetaald. Wat je precies aan commissie krijgt hangt af van de productgroep.

Zorg voor een verkoopkanaal

Om een affiliate partner te worden van bol.com heb je een eigen verkoopkanaal nodig waar je producten kunt gaan aanbevelen. Een website of een blog is het meest voorkomende verkoopkanaal voor een affiliate partner. Heb je bijvoorbeeld een blog over wonen, dan kun je verschillende spullen voor in het interieur gaan promoten. Kopen mensen iets via jouw site, dan krijg jij daar van bol.com een kleine vergoeding voor.

Hoe word je een affiliate partner bij bol.com?

Bol PartnerprogrammaOm een affiliate partner te worden van bol.com moet je een aantal stappen doorlopen. Allereerst moet je een account aanmaken en goedgekeurd worden als partner. Daarnaast moet ook je website nog goedgekeurd worden. Is je website goedgekeurd? Dan kun je beginnen met geld verdienen. Een speciale affiliate link kun je aanmaken in het programma van bol.com en deze link plaats je vervolgens op je website of blog.

In principe kan iedereen een affiliate partner worden van bol.com, maar het is met name geschikt als je in het bezit bent van een website die veel bezocht wordt. Des te meer mensen er op de link klikken, des te meer geld je kunt verdienen.

Verkopen op bol.com

Een andere manier om via bol.com geld te verdienen is e-commerce. Je verkoopt dan zelf producten via bol.com. Natuurlijk verkoopt bol.com zelf veel artikelen. Deze slaan ze op in hun magazijnen en worden verkocht via de bol.com website. Iedere ondernemer zou dit kunnen doen, maar veel mensen hebben hier geen idee van. Je hoeft er niet eens een eigen webshop of verkoopplatform voor te hebben. Het enige wat bol.com vraagt is een bemiddelingsbijdrage. Je betaalt dan per verkocht product een klein bedrag.

Een groot voordeel van het verkopen van je eigen producten op bol.com is dat ze een LVB service hebben. LVB staat voor Logistiek via Bol en dit houdt in dat ze de opslag, klantenservice en verzending regelen. Nog een groot voordeel is dat bol.com heel veel potentiële klanten heeft, niet alleen in Nederland, maar ook in België. Het enige wat jij moet doen is het vinden van de juiste producten.

Winstgevende producten zoeken om te verkopen

Wil je echt succesvol zijn op bol.com, dan is het belangrijk dat je winstgevende producten verkoopt. Naar deze producten is er veel vraag en het kan je ruim 2000 euro per maand aan omzet opleveren. Kijk vooral ook naar het aantal aanbieders in een bepaalde productcategorie. Zijn er in een bepaalde categorie veel aanbieders, dan is het hartstikke moeilijk om hier producten te verkopen, vooral als je moet concurreren met A merken. Jouw product zal dan op de laatste pagina terecht komen en hier koopt bijna niemand nog iets. Een belangrijke tip; bij het aanbieden van een product, hou dan aan dat de pagina’s met dat product niet hoger mag zijn dan zeven.

Winstgevende producten kun je kopen op Alibaba, een verkoopplatform uit China. Dit platform richt zich alleen op ondernemers, waardoor je de mogelijkheid om een product in grote aantallen in te kopen. Begin echter niet te enthousiast. Als je net begint is een maximum van 50 stuks voldoende om te verkopen.

De producten verkopen

bol.comJe hebt de producten gevonden die je wilt gaan verkopen én die winstgevend zijn. Nu kun je echt beginnen met de verkoop. Maar hoe zorg je dat je opvalt tussen alle concurrenten? Je kunt dit doen door bijvoorbeeld het product te verkopen in een keer in meerdere aantallen. Daarnaast moet je een listing aanmaken op bol.com.

Je kunt een listing zien als een advertentie. Een listing bestaat uit de product beschrijving, de titel van het product en een afbeelding. Doe je hier veel moeite voor, dan is de kans vele malen groter dat mensen interesse hebben in jouw product en tot aanschaf over gaan. Om jouw producten te vinden maken mensen gebruik van sleutelwoorden. Dit zijn woorden die mensen intypen als ze op zoek zijn naar een bepaald product. Denk dus goed na over de woorden die mensen gebruiken als ze op zoek zijn naar jouw product en verwerk dit in je omschrijving. Dit zal je helpen om door meer potentiële klanten gevonden te worden.

Is e-commerce iets voor jou?

Of je nu een startende ondernemer bent of al een webshop hebt, je kunt heel gemakkelijk een verkooppartner van bol.com worden. Heb je al een bedrijf, dan is het zeker de moeite waard om verkooppartner te worden. Je kunt op deze namelijk een breder publiek aanspreken én het is een extra verkoopkanaal.

Ook als starter is het een goede manier om geld via bol.com te verdienen. Je hebt geen eigen website of webshop nodig, dus het is een relatief veilige manier om te beginnen met ondernemen.

Wil je leren hoe je snel geld kunt verdienen met Bol.com? Bekijk dan onze review over de cursus Bol Masterclass.

Bol Masterclass

bol-masterclass Winstgevend verkopen via Bol.com

  • Gratis training over hoe jij een winstgevende webshop kunt opzetten zonder kennis of ervaring.
  • De 5 simpele stappen om een succesvolle internet business op te starten ook al heb je geen verstand van internet marketing.
  • Hoe je met 30-60 minuten per dag een succesvolle online business runt.
  • Hoe je een eigen online business direct vanuit je slaapkamer opgestart.

Ga naar de gratis training

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie