Home » Geld verdienen tips » Geld verdienen met Google AdSense

Geld verdienen met Google AdSense

Leestijd: 4 minuten

Zin om eenvoudig geld te verdienen met je website? Dan is Google AdSense jouw ideale oplossing: jij stelt ruimte ter beschikking, Google zorgt voor advertenties en jij krijgt betaald per klik. Kom er alles over te weten.

Zo werkt het

Je plaatst een Google-plug-in op je website. Die zorgt ervoor dat je advertenties kunt plaatsen op je webpagina’s. Die kiest Google op basis van jouw content. Klikt een surfer op een van de advertenties op jouw website? Dan verdien je een klein bedrag per klik. Verzamelde je minimaal 70 euro aan kliks? Dan kun je Google vragen om dat bedrag uit te betalen op je rekening.

Geld verdienen met Google AdSense is een gratis service en het is bovendien mogelijk om advertenties te verwijderen die je liever niet op je site ziet verschijnen. Daarvoor ga je naar de pagina Opties voor blokkeren in je Google AdSense-account.

Slapend geld verdienen met Google AdSense

geld verdienen met googleDankzij Google AdSense verdien je slapend geld. Want telkens een bezoeker van je website klikt op een van de advertenties op je webpagina’s gaat er een klein bedrag naar je rekening. Bereikt je rekening een bedrag van 70 euro? Dan mag je Google om uitbetaling vragen. Zo vermijd je vrijwel nutteloze overschrijvingen van maar enkele eurocenten. Een onvoordelige situatie voor jou en voor Google.

Tips & tricks

Zoals voor alles geldt ook voor het gebruik van Google AdSense: gebruik je gezond verstand. Google voorziet alvast de nodige hulpmiddelen en aanwijzingen om jou een zo goed mogelijke inzet van de advertenties te garanderen. Toch ben je je zelf maar beter bewust van enkele belangrijke aandachtspunten. Die bepalen in grote mate hoe succesvol de advertenties op je website zijn. En hoeveel jij verdient.

De positie van de advertentie bepaalt vaak hoeveel kliks de ad genereert. Plaats je advertenties tussen de tekst op je webpagina’s of in de header, sidebar of linkerkant? Dan heb je meer kans op goed scorende advertenties.

Ga bij voorkeur voor advertenties die zich aanpassen aan de drager waarop de surfer je website bekijkt. Zo scoren je advertenties even goed, ongeacht of je lezer leest vanaf zijn desktop of mobiel op tablet of smartphone. De standaardafmetingen die Google aanraadt, zijn 300 x 250 en 728 x 90. Die groottes zijn het populairst bij adverteerders. Gebruik jij ze ook? Dan kan Google makkelijker advertenties op jouw website plaatsen.

Drie ads per pagina

Je mag maximaal drie advertenties plaatsen op elke webpagina. Dat kan aanlokkelijk lijken omdat je zo maximaal geld kunt verdienen. Maar hou er ook rekening mee dat je sommige mensen misschien afschrikt met een overload aan ads. Denk daarom goed na over de hoeveelheid ads en de plaatsen waar je ze positioneert. Waak ook over een gezond evenwicht tussen het aantal advertenties en de afmetingen ervan.

Analyseren is de boodschap

Pas je advertenties aan het gedrag van je surfers aan. Bekijk daarom regelmatig de statistieken via Google AdSense zelf en check de prestaties van je website via Google Analytics. Zo krijg je interessante inzichten over hoe goed je website en de advertenties scoren. Aan de hand van die resultaten, pas je de positie van je advertenties eenvoudig aan. Zo verhoog je de kans dat mensen doorklikken. En doe je je advertentie-inkomsten stijgen.

Hou je webbezoekers op je site

Staar je niet blind op het aantal advertenties op je website. Surfers komen in eerste instantie terecht op je site voor goede content over jouw expertise of vakgebied. Overdonder je ze met teveel advertenties waardoor je content op het achterplan geraakt? Dan dreig je je waardevolle webbezoekers even snel weg te jagen als ze naar je website zijn gekomen. Ga dus altijd voor een goed evenwicht tussen content en ads.

Ga voor een goede match

Zorg voor een goede match tussen de content op je website en de inhoud van de getoonde advertenties. Ben jij bijvoorbeeld een fervente vegetariër en bulkt je website van de wetenswaardigheden en tips over vegetarisme? Dan is het absoluut een slecht idee om advertenties over consumptievlees te tonen. Dan hebben de ads een averechts effect voor jou en voor Google. Jouw website boet in aan sérieux en nog heel weinig mensen zullen de ads aanklikken. Vermijd dus dat surfers je website mijden door werk te maken van een logisch en correct evenwicht tussen de content van je website en de inhoud van de ads die Google toont.

Overal en altijd toegankelijk

Wat als je onderweg of met vakantie bent? Ook op die momenten wil je uiteraard de controle behouden over je Google AdSense-account. En dat kan. Want dankzij de mobiele app raadpleeg jij je account altijd en overal. Snel even checken hoe goed de nieuwste ads scoren? Dat doe je vanuit je wagen of op je vakantiebestemming. Zo blijf je altijd op de hoogte en verspil je geen kostbare tijd als je even niet in de buurt van je thuiscomputer bent.

Mooi zakcentje

Stel jij je website ter beschikking van advertenties? Dan kun je daar jaarlijks een mooi zakcentje mee verdienen. Je hoeft zelf niets te betalen. Google keert jou een klein bedrag uit per klik op een van de advertenties op jouw website. Vergeet niet om het totaalbedrag dat je zo jaarlijkse verdient aan te geven via je belastingaangifte. Meer weten? Neem dan zeker even contact op met de belastingdienst of met een boekhouder. Zo weet je meteen waaraan en waaraf.

Hulp is nabij

Niet meteen een techneut? Ook dan is Google AdSense zeker een haalbare kaart. Daarvoor staat het uitgebreide Google-helpcentrum garant. Je vindt er een duidelijke handleiding die je door alle noodzakelijke stappen loodst. En dat in duidelijke en toegankelijke taal. Bots je toch nog op een probleem waarvoor je zelf geen oplossing ziet? Neem dan contact op met de Google-helpdesk. Via Google.com/adsense. Ook het Google-hulpforum kan meer dan nuttig zijn om zelf het antwoord op je vragen te vinden. Je komt er in contact met lotgenoten die misschien wel het antwoord kennen op jouw vraag. Ben je nu helemaal klaar voor een Google AdSense-avontuur? Ga er dan voor en alvast heel veel succes toegewenst met geld verdienen met Google AdSense!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!