Home » Geld verdienen tips » Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram

Leestijd: 4 minuten

Stel je voor: “ Je ligt op het strand met een cocktail in je hand op een tropisch eiland en ondertussen verdien je geld.” Dat is een beeld wat veel mensen voor zich hebben als ze denken aan geld verdienen met Instagram. Maar niets is wat het lijkt. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat dit beeld waarheid wordt, maar er is veel onzichtbaar werk en dat moet je natuurlijk wel weten, voordat je hieraan begint. Geld verdienen online en door middel van Instagram is leuk, echter komt er meer bij kijken dan je denkt. Voordat je geld gaat verdienen heb je natuurlijk wel fans nodig. Indien je deze hebt valt er zeker geld mee te verdienen. Maar hoe doe je dat? Hoe komt je aan die fans? Hoe bouw je een goed kanaal op? Dat zijn allemaal vragen die wij in dit artikel voor je beantwoorden.

Waarom wil je geld verdienen met Instagram?

geld verdienen met instagramVoordat we jou meer gaan vertellen over de manieren en mogelijkheden is het belangrijk dat we eerst deze vraag aan je stellen: “ Waarom wil je geld verdienen met Instagram?” Ga daarom voordat je verder leest eens rustig zitten, klik dit artikel even weg, en denk eens goed bij jezelf na en laat de vraag op je inwerken. Bedenkt voor jezelf een aantal antwoorden en schrijf ze desnoods op een papiertje. Indien je de antwoorden voor jezelf hebt kun je verder lezen.

Heb jij je eigen antwoorden nagelezen? Heb je ze op je in laten werken?
Dit zijn redenen die wij kunnen bedenken waarom je geld met Instagram zou willen verdienen:
1. Je vindt het leuk om dagelijks foto’s te maken, deze te bewerken en online te delen.
2. Je vindt het niet erg om er dagelijks mee bezig te zijn, want continuïteit is belangrijk voor een geslaagd Instagram kanaal.
3. Je vindt het niet erg om zelf soms in beeld te zijn. Dit is belangrijk omdat mensen ook een beeld en gezicht bij de foto;;s willen zien. Mensen binden zich dan makkelijker aan je.
4. Laat zien dat het niet nep is en besteedt echt aandacht aan je foto’s en kanaal. Je moet het echt als een kick en hobby zien.
5. Focus je niet op geld verdienen.
6. Heb lol.
7. Bouw een goede achterban op en heb geen verwachtingen. Dit moet je aanstaan.

Hoe genereer je fans?

Dit is al een vraag die we eerder stelde en hier nu gaan beantwoorden. Fans door middel van: “ likes, abonnees, reacties, en volgers” zijn belangrijk. Indien je deze niet hebt en geen vast publiek hebt zal een merk of organisatie ook niet via jou willen adverteren. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit wel krijgt. Maar hoe genereer je meer: likes, reacties en volgers?

Onderwerp kiezen

Voordat je begint aan je Instagram kanaal is het belangrijk dat je een onderwerp kiest. Hierdoor kun jij jezelf specialiseren. Kies een onderwerp dat goed in de markt ligt en waar mensen in geïnteresseerd zijn. Maar vooral kies iets waar jezelf veel vanaf weet en achter staat. Bijvoorbeeld: “ Je kookt graag en experimenteert hier ook graag mee. Je maakt elke dag wel iets anders. Hier maak je foto’s van en dit deel je. Je hebt dus een onderwerp koken. “ Een onderwerp is echt belangrijk, want anders wordt het een chaos, en weten mensen niet wat ze moeten kiezen. Als je bijvoorbeeld eerst foto’s over koken plaatst en dan over nieuwe schoenen ben je niet specifiek en bereik je niet de juiste doelgroep.

Niche kiezen

Kies binnen het gekozen onderwerp een niche. Dit is heel belangirjk omdat onderwerpen nogal breedt kunnen zijn. Iedereen kan koken en daar foto’s van maken. Maar wat maakt jouw onderwerp nou muziek? Je kiest bijvoorbeeld voor “ Biologisch koken”. Dit is al veel specifieker en zo trek je een publiek wat hier speciaal naar zoekt.

Eigen stijl

Heb een eigen stijl. Indien je de ene keer foto’s met een rode filter maakt, jezelf er altijd opzet, en geen eigen stijl hebt herkennen mensen je minder snel. Met je eigen stijl val je meer op tussen de massa en dit kan volgers genereren.

Houdt rekening met het algoritme van Instagram!

Houdt rekening met het algoritme van Instagram. Instagram maakt net als Google gebruik van een algoritme. Het zijn eigenlijk kleine zoekrobots die zoeken waar mensen veel naar zoeken, welke kanalen ze veel bekijken, op welke woorden er veel wordt gezocht, waar mensen veel op klikken. Instagram past zich hierop aan en zet dan de meest bekeken kanalen bovenaan. Rekening houden met het algoritme is dus belangrijk.

Creëer een band met volgers!

Door te reageren op reacties van volgers en ook andere te volgen creëer je betrokkenheid. Mensen binden zich dan eerder aan jou.

Volg andere

Volg andere. Hierdoor weten mensen dat je geïnteresseerd bent en gaan ze jou ook volgen.

Gebruik tags en hashtags!

Door tags en hashtags zoals bijvoorbeeld: “#biologisch koken, #lekker biologisch eten, #biologisch te gebruiken maak je gebruik van de woorden waar mensen op kunnen zoeken. Instagram maakt hier ook gebruik van en kan je zo meer bovenaan plaatsen. Zo wordt je eerder gevonden.

Hoe verdien je geld met Instagram?

Indien je veel volgers hebt en een leuk kanaal kun je geld gaan verdienen. Dit kan op de volgende manieren:
1. Bedrijven benaderen om je te sponsoren.
2. Bedrijven benaderen jou en sponsoren je. Je krijgt dan geld om hun naam in beeld te brengen of bijvoorbeeld artikelen van hun te promoten.
3. Affiliate marketing. Je verwijst mensen met een foto door naar een site. Bijvoorbeeld een webwinkel dat “chiazaad” verkoopt. Je krijgt dan een geld als mensen erop klikken.
4. Je begint een webwinkel in Instagram en verkoopt biologische producten. Het zijn manieren die erg gunstig kunnen zijn en indien je een goed kanaal hebt kun je er veel aan verdienen. Vergeet echter niet dat het daar niet meteen omgedraaid en dat het vooral om het plezier gaat. Hoe meer plezier je hebt, hoe meer je dat uitstraalt. Dit merken je fans en kan je alleen maar voordeel opleveren. Je zult zien als je deze tips opvolgt dat je vanzelf geld kunt gaan verdienen met Instagram. Maar gebruik dat niet als insteek en heb vooral lol. Want er komt meer bij kijken dan even een foto maken en op de bank hangen.
Kies er dus bewust voor en heb lol.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie