Home » Geld verdienen tips » Geld verdienen met thuiswerk

Geld verdienen met thuiswerk

Leestijd: 5 minuten

Acht manieren om geld te verdienen met thuiswerk

geld verdienen met thuiswerkWil je graag wat extra inkomen verwerven met thuiswerk? Of ben je op zoek naar een manier om van thuis uit te kunnen werken om meer tijd vrij te maken voor je gezin? Of misschien ben je minder mobiel, maar heb je zin om af en toe wat zakgeld te verdienen. Ga Geld verdienen met thuiswerk. Dankzij het internet kan je geld verdienen met opdrachten van over de hele wereld. Ook als je niet zo vlot met de computer kunt werken, zijn er nog steeds tal van opdrachten die je kan uitvoeren vanuit je eigen huis! Hier alvast acht creatieve manieren om geld te verdienen, op je eigen ritme, van thuis uit!

1. Telefonist/Klantendienst

Grote bedrijven krijgen dagelijks duizenden telefoontjes en mails binnen op hun klantendienst. Zeker online winkels of diensten, zoals banken en webshops. Vragen over niet aangekomen bestellingen, verkeerde levering, een bankkaart die niet meer werkt of inloggegevens die fout zijn. Niet iedere medewerker die op de klantendienst van een bedrijf werkt, zit effectief ook op de zetel van het bedrijf.

Dit is een job die perfect van thuis uit kan uitgevoerd worden. Je krijgt eerst een paar dagen opleiding, zodat je de werking van het bedrijf leert kennen en de verschillende soorten vragen kunt beantwoorden. Steeds vaker zijn deze opleidingen ook van thuis uit te volgen, via online filmpjes en opdrachtbeschrijvingen. Daarna kan je aan de slag van thuis uit, met je telefoon en computer.

2. Sociale media beheerder

Naast een klantendienst via telefoon of klantendienst hebben steeds meer bedrijven een sociale mediakanaal. Hierop posten ze advertenties en filmpjes of zetten ze hun nieuwe producten in de kijker. Vaak worden ook via deze kanalen vragen gesteld, maar wat ook veel voorkomt, is dat klachten hier publiek worden gemaakt. Bedrijven hebben dus nood aan een beheerder die deze opmerkingen van een vriendelijk antwoord voorziet, om zo imagoschade te beperken. Een goede kennis van de activiteiten van het bedrijf is vereist. Ook is deze job niet geschikt voor mensen met een kort lontje, geduld en inlevingsvermogen zijn een must!

Daarnaast kunnen dit type opdrachten ook op een andere manier geïnterpreteerd worden. Zelfstandige ondernemers weten maar al te goed hoe belangrijk sociale media is geworden. Je product in de kijker zetten via deze online kanalen is erg belangrijk geworden. Maar om je kanaal populariteit te geven, moet je zelf veel likes geven, commentaren schrijven en actief zijn op sociale media. Hiervoor hebben deze zelfstandigen vaak geen tijd en dit wordt daardoor steeds meer uitbesteed aan een externe partij. Een job voor creatieve en sociale mensen die houden van uren scrollen door profielen en foto’s!

3. Transcriberen

Vergaderingen, juridische conclusies, boeken, blogposts, medische bevindingen, ondertiteling… Heel veel gesproken woorden moeten omgezet worden naar een geschreven versie. Voor advocaten, dokters of CEO’s is dit soort werk tijdrovend, vandaar dat ze liever hun opdrachten inspreken in een spraakbestand en dit door iemand laten uittypen.

Voor bepaalde opdrachten is hier wel een zekere ervaring vereist, zeker wanneer het gaat om specifieke sectoren. Je moet namelijk niet steeds letterlijk schrijven wat wordt gezegd, maar ook soms interpreteren. Toch zijn er ook eenvoudige opdrachten die startende thuiswerkers kunnen uitschrijven. Hoe beter je specialisatie, hoe hoger de inkomsten.

4. Persoonlijke assistent

De job van persoonlijk assistent kan heel ruim worden bekeken. Bepaalde opdrachten van een persoonlijk assistente vallen niet onder de noemer thuiswerk. Maar steeds meer zie je op freelancer websites advertenties verschijnen voor een online persoonlijk assistent. Agendabeheer, beantwoorden van eenvoudige mails, telefoon beantwoorden, prospectie via telefoon,… het zijn maar een paar zaken die kunnen verwacht worden van een online persoonlijk assistent. Ben jij een allround medewerker met gevoel voor organisatie? Dan is dit zeker een job voor jou!

5. Inpakker

Ben je niet zo vlot met de computer, maar wil je toch je steentje bijdragen in de online shoppingwereld? Al die miljoenen pakjes die jaarlijks de wereld worden rondgestuurd, vragen om ingepakt te worden. Vaak kopen online shops grote ladingen koopwaar. Die worden per boot of vrachtwagen geleverd en zitten in een standaard verpakking van de leverancier.

Om een persoonlijkere indruk te geven aan de koper, willen webshops liever hun eigen logo of webshop op de verpakking hebben. Deze grote ladingen koopwaar worden bij jou thuis geleverd, samen met het gewenste verpakkingsmateriaal. Van jou wordt verwacht dat je alles keurig in de juiste verpakking steekt, binnen de afgesproken tijd. Het koopwaar wordt dan weer afgehaald, en jij wordt per opdracht betaald.

6. Brieven plooien

Net zoals inpakker moeten bepaalde ondernemers heel veel brieven versturen. Deze moeten geplooid worden, in een enveloppe gestoken en gefrankeerd. Deurwaarders, bedrijven met een groot klantenbestand, overheidsinstellingen,… versturen dagelijks tientallen tot honderden brieven. Afhankelijk van je opdrachtgever zal je per uur of per opdracht betaald worden. Dit kan voor heel grote bedrijven, waarmee je niet rechtstreeks contact hebt, als voor een ondernemer in je straat.

7. Verkoper tweedehands

Heb je een neus voor koopjes? Op het internet, via tweedehands websites of winkels, via sociale media,… worden aan de lopende band tweedehands zaken verkocht. Wie actief op zoek gaat naar koopjes, en deze voor een betere prijs kan doorverkopen, kan hiermee al snel wat extra geld verdienen. Er bestaan zelfs gratis weggeefgroepen en sites waar mensen bijvoorbeeld een defecte wasmachine gratis weggeven. Een handige Harry kan deze misschien weer herstellen en voor een leuk prijsje verderverkopen?

8. Eigen webshop of blog

Uiteraard kan je ook steeds zelf aan de slag met je eigen webshop of blog! Je hoeft niet voor een ander zijn droom te werken, je kunt je eigen droom verwezenlijken dankzij het internet! Hier kruipt natuurlijk wat extra werk in. Je dient regelgeving op te zoeken, eventueel een vennootschap op te richten, de juiste boekhouding voeren, investeren in infrastructuur,… Maar het internet biedt zoveel mogelijkheden!

Ben je een gepassioneerd taartenbakker of vegan cateraar? Start een YouTube kanaal, maak een blog met recepten of afslankproducten en biedt daarnaast je diensten aan voor feestjes of evenementen. Op deze manier probeer je je hobby en talent op drie verschillende manieren in geld om te zetten.

Heb je meer een neus voor mode of de laatste technische snufjes? Deze kun je ook omzetten in een heuse blog, een flitsende Instagram account en daarnaast een webshop oprichten. Zo kunnen je volgers niet alleen lezen over de zaken die jij draagt of gebruikt, maar ze ook degelijk aankopen!

Neem deze job heel serieus, op dit moment beslis je om ondernemer te worden. Wie het goed aanpakt, kan met ondernemen via het internet een mooie som verdienen. Maar omdat het relatief laagdrempelig is, om een onderneming op te zetten via het internet, is de visvijver zeer groot. Het vraagt doorzetting, inzicht, vernieuwing en hard werk om jouw online onderneming te laten uitblinken boven de anderen, en succesvol te maken.

Besluit

Wil je echt veel geld verdienen met thuiswerk? Specialiseer je dan in één van bovenstaande jobs. Hoe meer kennis je hebt van een specifieke opdracht, hoe meer ervaring je kan aantonen, hoe hoger de betaling zal zijn, van de opdrachten die je kunt aannemen.

Vraag steeds aan je opdrachtgever als je wordt aangenomen in dienstverband voor deze tijdelijke opdracht, of als je als zelfstandige aan de slag gaat. Wie zelfstandig werkt kan dit in bijberoep of fulltime. Denk hierbij ook aan de fiscale gevolgen en bespreek dit steeds even met een boekhouder!

Hou er ook steeds rekening mee dat je al deze opdrachten moet gecombineerd krijgen. Zeker als je op verschillende domeinen actief bent, is het beheren van je eigen agenda belangrijk. Voor een bijverdienste of als fulltime job, werken van thuis uit kan een grote voldoening geven! Zoals je ziet kun je op verschillende manieren geld verdienen met thuiswerk.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!