Home » Geld verdienen tips » Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube

Leestijd: 4 minuten

Online geld verdienen is tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Er zijn vele manieren te bedenken waarmee je online geld kunt verdienen. In dit blogartikel gaan wij je vertellen hoe je online geld kunt verdienen met YouTube. Het is niet moeilijk om online geld te verdienen met YouTube, echter is het wel belangrijk dat je weet wat de juiste manier is.
Daarom besteden wij hier in dit artikel extra aandacht aan en voorzien wij jou van alle nuttige informatie die je nodig hebt om online geld te verdienen.

Thuis geld verdienen!

geld verdienen met youtubeThuis geld verdienen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Het is de droom van menig mens om vanuit huis te werken. Daarom is geld verdienen met YouTube zo ideaal. Je kunt het vanuit huis doen en zo je eigen inkomen in je eigen tijd verdienen. Doordat je het vanuit huis kunt doen bouw je minder stress op, de flexibiliteit kan uitkomst bieden en je bent je eigen baas. Wat wil je nu nog meer? Heel simpel antwoord geld vanuit huis gaan verdienen met YouTube.

Televisie is verleden tijd!

Vroeger keken veel mensen naar de televisie en dat was dan ook het medium om je informatie vandaan te halen. Tegenwoordig is dat echt verleden tijd. Anno 2019 is er veel aan het verschuiven en steeds meer mensen kijken naar YouTube. Mensen vinden het persoonlijker en de YouTubers zelf zijn echter YouTube is dus het kanaal om op in te zetten omdat adverteerders ook gebruik maken van deze trend. Ze adverteren steeds meer via YouTube dan op televisie. Hierdoor is televisie verleden tijd en halen ze hun inkomsten binnen via internetmarketing. Gouden kans dus voor jou, omdat als je video’s veel views hebt jij het kunt voorzien van reclames. Daar verdien jij dan weer je geld mee.

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel simpel en we hebben het hier boven al even toegelicht. Indien jij ervoor kiest om via YouTube filmpjes gaat uitzenden worden deze natuurlijk veel bekeken.Je kunt de volgende manieren kiezen om er geld aan te verdienen:

Google Adsense

Voordat je geld kunt verdienen door middel van advertenties is het wel belangrijk dat je aan een aantal eisen voldoet. Je dient in het afgelopen jaar minimaal 4000 uur aan watch tijd (kijk tijd) te hebben, 1.000 abonnees of meer en een account bij Google Adsense. Indien je aan deze eisen voldoet kun je heel gemakkelijk partner worden van Google en je bij Google Adsense aanmelden.

Branding

Er is ook nog een andere mogelijkheid om geld te verdienen via YouTube namelijk: “ Branding”. Het voordeel hieraan is dat je jezelf specifiek op jouw doelgroep richt en je geen advertenties tussen je filmpjes door krijgt.Branding werkt als volgt:
1. Je maakt filmpjes over een specifiek onderwerp waar jij je met jouw kanaal opricht. Bijvoorbeeld: “ Veganistisch Koken”.
2. Je richt je zo op een niche en maakt filmpjes omtrent dit onderwerp.
3. Veel mensen vinden jouw kanaal interessant en willen meer van dit onderwerp weten en worden abonnee van jouw kanaal.
4. Je hebt veel abonnees en merken en producenten vinden dit interessant. Een uitgeverij voor afslankproducten benaderd je en vraagt of je filmpjes wilt maken over een aantal veganistische kookboeken.
5. Jij besluit om dit te gaan doen en maakt bijvoorbeeld: “ een aantal recepten uit dit kookboek klaar in een filmpje.”
6. Je kookt het recept en vertelt over het kookboek. Je maakt dan eigenlijk op een speelse manier reclame voor die uitgever.
7. Vaak staat er dan na je filmpje een link bij van de uitgever, of je vertelt waar mensen het boek kunnen bestellen.
8. Mensen vinden het een lekker recept en kopen het boek.
9. Jij ontvangt hier dan geld voor omdat jij online hun boek hebt aangeprezen.
10. Vaak kun je hier best veel geld en gave gadgets bij ontvangen.

Merchandise

Merchandise is ook een vorm waarmee je geld kunt genereren via YouTube. Jij hebt bijvoorbeeld een cursus ontwikkeld waarin jij stap voor stap uitlegt: “ Hoe mensen makkelijk veganistisch kunnen koken, voor weinig geld.” Je legt de stappen uit en prijst jouw website en cursus aan. Je plaatst een link knop en mensen kunnen hier op klikken. Zo verkoop jij jouw product en prijs je het aan op YouTube. Het is een mooie manier om geld te verdienen, maar het kost wel veel moeite en tijd.

Donaties

Je kunt ook geld verdienen op YouTube door middel van donaties. Voorbeeld:
● Je gaat een reis maken door Oost-Europa en wandeld een bepaalde route. Je wilt hiermee geld ophalen voor een goed doel.
● Je vertelt over je reis en mensen kunnen doneren om meer filmpjes te kijken.
● Mensen worden geïnteresseerd, willen het volgen en doneren wat zodat jij verder kunt reizen en geld aan het goede doel kunt besteden.
● Je kunt er zelf geld mee verdienen en iets goeds doen.

Paid membership

Indien je 100.000 abonnees of meer hebt kun je denken aan paid membership. Jouw video’s zijn dan niet gratis meer en mensen betalen dus geld om een volgende video van je te kunnen bekijken. Het is wel belangrijk dat je minimaal 100.000 abonnees hebt en je echt onderscheidt van de massa. Mensen willen niet zomaar voor iets betalen.

Affiliate marketing

Je hebt een kanaal over veganistisch eten. Je raadt een aantal veganistische producten aan waarmee je lekker kunt koken. Bijvoorbeeld: “ Chiazaad, lijnzaad, spirulina, Gojibessen en dergelijke. Je vertelt waar je deze producten kunt kopen en verwijst in je video naar de website van de aanbieder. Deze aanbieder daar sluit jij je bij aan en als ze naar je video doorklikken ontvang je geld per klik of aankoop. Dat heet Affiliate marketing.

Enkele tips!

Je weet nu hoe het werkt en waar je aan moet denken. Hier nog enkele tips:
1. Wees origineel en onderscheidt je van de massa. Kies dus een niche.
2. Wees creatief!
3. Wees divers en maak verschillende filmpjes.
4. Doe het omdat je het leuk vindt en niet omdat je er geld aan wilt verdienen.
5. Maak niet alleen maar reclame dat gaan mensen saai vinden. Wissel alles dus af.
6. Maak kwalitatieve goede video’s.
Het is makkelijker dan je denkt en heb vooral veel lol. Veel succes en verder online geld met YouTube!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie