Home » Beauty tips » Het beste Laser- en IPL ontharingsapparaat kopen

Het beste Laser- en IPL ontharingsapparaat kopen

Leestijd: 6 minuten

Je kiest voor permanent ontharen maar hebt geen zin om steeds naar de beautysalon te gaan voor een behandeling? Je denkt er aan zelf een Laser- of IPL ontharingsapparaat te kopen? Maar je weet niet waar je op moet letten? In dit artikel bespreken we hoe laserontharing werkt, welke type van ontharing geschikt is voor thuis en op welke punten je op moet letten als je het beste Laser- en IPL ontharingsapparaat gaat kopen.

Wat is laserontharen

laserontharing thuisTijdens een laserontharingsbehandeling wordt er een klein apparaatje op je huid gezet die pulserende licht- of laserstralen op de haartjes afstuurt. Deze krachtige lichtstraal wordt opgenomen door het melanine (het pigment) in je haartjes en die de hitte doorsturen naar de haarzakjes. Deze hitte beschadigt de haarzakjes, waardoor er geen haartje meer kan groeien. Omdat haartjes allemaal in een andere groeifase zitten en niet elk haarzakje wordt beschadigd, vermindert de haargroei met maar ongeveer 80%. We adviseren je eerst dit artikel over laserontharing te lezen, zodat je weet wat het inhoud.

Voordelen van laserontharen thuis

Maar tegenwoordig hoef je niet meer speciaal naar een beauty-center. Sinds een aantal jaar zijn er ook hele goede en betaalbare laserontharingsapparaten te koop voor thuisgebruik. Wat zijn de voordelen van het zelf hebben van een ontharingsapparaat?

  • Je hebt het apparaatje altijd bij de hand. En je hoeft geen afspraak te maken bij de schoonheidsspecialist. Ook kan je de behandeling in jouw eigen tijd doen.
  • Als je even een klein momentje hebt, kun je de kleine oppervlaktes behandelen. Vijf minuten voor je oksels net voordat je naar dat concert gaat, is dan veel makkelijker.
  • Ontharen met laser is een langdurig proces. Je hebt ongeveer 10 behandelingen nodig, wil een plek permanent haar vrij zijn. Met de aankoop van een apparaat voor thuis, heb je in een keer een uitgave, maar kost het je niet tien dure behandelingen bij de specialist.

Wordt het laser of IPL

Er zijn grofweg twee verschillende manieren voor laserontharing op de markt, laser en IPL. IPL is kort voor Intense Pulsed Light en brengt het licht op een andere manier naar de haartjes, dan een laser. Een laserontharingsapparaat geeft lichtpulsen op een en dezelfde een golflengte. Het is daardoor heel precies, maar je moet het ook langer op dezelfde plek houden. Hierdoor is een behandeling met een ontharingsapparaat met laser nauwkeuriger maar ook duurt de behandeling ook langer dan met een IPL apparaat. Een IPL ontharingsapparaat geeft lichtpulsen op meerdere golflengtes.

Hierdoor behandel je sneller grotere oppervlaktes en is het daarom meer geschikt voor thuis. Je hebt misschien meer behandelingen nodig dan bij laser, maar je kan wat minder precies werken en ook grotere oppervlaktes zoals benen ontharen. Laserapparaten zijn daarnaast veel duurder dan IPL door de techniek die er voor nodig is. Het gevolg daarvan is dat je eigenlijk alleen nog maar IPL ontharingsapparaten in de winkel ziet liggen. Daarom kijken we in dit artikel met name naar IPL ontharingsapparaten en laten we de laser links liggen. Laten we nu kijken waar je op moet letten bij de aankoop van de juiste IPL ontharingsapparaat.

Wat is belangrijk bij de aankoop

beste Laser en IPL ontharingsapparaat kopenOmdat laserontharen wat anders is dan ontharen met een scheermesje is het wel verstandig je goed in te lezen en goed op te letten welk apparaat je koopt. Daarom bespreken we de belangrijkste aandachtspunten als je het beste Laser- en IPL ontharingsapparaat gaat kopen.

Huid- en haarkleur

Ten eerste moet je bepalen welke huidskleur en haarkleur je hebt. Omdat de melanine in de haartjes het werk moet doen, werkt een IPL ontharingsapparaat het beste bij een groter verschil tussen je huid- en je haarkleur. Er zijn speciale apparaten voor de donkere huid, maar er zijn apparaten die zijn ingesteld voor veel verschillende haarkleuren en kunnen daardoor schade toebrengen aan de huid als het verschil te klein is. Voel je onzeker, kies dan een apparaat met een huidskleur sensor die de juiste puls en golflengte automatisch instelt.

Waar wil je ontharen

Bedenk wat je doel is met het apparaat. Welke gebieden wil je er mee ontharen. Sommige apparaten kun je door opzetstukken op je hele lichaam gebruiken, maar andere zijn specifiek voor bijvoorbeeld je gezicht. Waar je je permanent wilt ontharen bepaalt ook het aantal flitsen die het apparaat moet maken. Hoe groter het oppervlak hoe meer flitsen je nodig hebt om niet heel lang bezig te zijn met bijvoorbeeld je hele rug.

Draadloos of met kabel

Een apparaat met kabel of draadloos lijkt een logische keuze, maar onthoud dat de meeste draadloze IPL ontharingsapparaten langzamer werken als ze draadloos zijn. Dus je kunt dan wel overal makkelijker bij zonder dat er een kabel in de weg zit, maar je bent daardoor wel langer bezig en hebt meer behandelingen nodig.

Zorg voor verkoeling

Tegenwoordig kom je ze niet meer zonder tegen, maar let erop dat het IPL ontharingsapparaat een koelingssysteem heeft. De lichtpulsen geven veel warmte af dat naar het pigment in de haartjes gaat, maar ook je huid wordt door het licht verwarmt. Met een goede koeling is ontharen met een IPL ontharingsapparaat grotendeels pijnloos.

Wat te doen bij huidaandoeningen

De meeste producenten geven in hun gebruiksaanwijzing aan bij welke huidaandoeningen je beter niet met IPL kan ontharen. Heb je huidproblemen, lees dan vooraf goed de gebruiksaanwijzing door. Ook als je veel onder de zonnebank gaat zijn er restricties aan het gebruik van IPL ontharingsapparaten.

Wat kost het?

Weet wat je wilt uitgeven. IPL ontharingsapparaten koop je vanaf 100 euro tot zo een kleine 500 euro. Een apparaat in de duurdere prijsklasse onderscheidt zich vooral door bepaalde extra’s, meer flitsen en een mooier design. Dat neemt niet weg dat er ook goedkopere apparaten zijn die goed werken. Om je een beetje op weg te helpen bespreken we hieronder een aantal van de bestverkochte apparaten.

De 4 beste IPL ontharingsapparaten

Philips Lumea Prestige

Wil je alles en heb je het budget kies dan voor de Philips Lumea Prestige. Snel, precies en voor veel huidtypes geschikt. Het apparaat heeft dan ook een huidkeur sensor, die bij een te klein verschil de lichtpulsen stopt. En als extra’s verschillende opzetstukken, zodat je hem voor elk deel van je lichaam kan gebruiken en een app die je graag een handje helpt.

Braun Silk Expert IPL

Zoek je een snelle allrounder, dan zit je bij dit IPL ontharingsapparaat van Braun goed. Het beschikt over een snelle lichtpuls en als je het nog sneller wilt, kan je het apparaat inde glijmodus zetten, wat vooral handig is bij grotere oppervlaktes. De lichtintensiteit wordt automatisch aan jouw huid aangepast, door de huid-tint sensor.

Iluminage Touch serie

Heb je een donkere huid dan is de Iluminage Touch serie eigenlijk de enige beste keus voor jou. Alle andere apparaten zijn te allround en niet geschikt voor de donkere huid, waarbij het verschil tussen huid en haarkleur heel klein is. Waarom deze dan wel? Omdat het apparaat naast de lichtpulsen ook radiofrequentie energieën gebruikt.

Smoothskin Bare

Dit IPL ontharingsapparaat is een van de goedkopere, waarbij je bijna niets aan kwaliteit inboet. Hij heeft een lange levensduur en hij is rap. Door de lage lichtintensiteit heeft hij minder tijd tussen de flitsen nodig. Hierdoor kun je snel weer door naar het volgende stukje huid.

Ben je er nog niet uit, bekijk dan de top best verkochte IPL ontharingsapparaten op bol.com

Bekijk op bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie