Home » Affilate marketing » Hoe begin je met affiliate marketing?

Hoe begin je met affiliate marketing?

Leestijd: 6 minuten

Voor wie graag op een makkelijke manier geld wilt verdienen met een website of blog, is het worden van een affiliate marketeer een handige én winstgevende optie. Maar wat houdt het precies in? En welke stappen moet je ondernemen om een succesvolle affiliate marketeer te worden? Hoe begin je met affiliate marketing?

Wat houdt het in?

Hoe begin je met affiliate marketingEigenlijk is affiliate marketing een vrij simpele manier om geld te verdienen. Je wordt beloond door bezoekers via jouw website door te sturen naar die van een bedrijf. Dit gebeurt door middel van een geplaatste advertentie. Zodra deze doorgestuurde bezoekers overgaan tot een inschrijving (lead) of zelfs een aankoop plaatsen (sale), krijg jij van het bedrijf een mooie vergoeding. De onderstaande vijf stappen omschrijven het begrip op een gemakkelijke manier:

 • Vind ten eerste een product dat jij via jouw website wilt promoten.
 • Zoek of er voor dit product een affiliate programma bestaat.
 • Registreer je bij het affiliate programma dat past bij het gekozen product.
 • Je krijgt een unieke affiliate link van het gekozen product. Deze plaats je op jouw website. Zodra bezoekers via deze link een lead of sale uitvoeren, weet het bedrijf dat dit via jouw website is gebeurd. Hiervoor krijg je een vergoeding.

Het is dus een zeer passieve vorm van geld verdienen: jouw bezoekers doen het werk. Slapend rijk worden lag nog nooit zo binnen handbereik!

Hoe start ik?

Nu je weet wat het precies inhoudt, is het van belang dat je op de juiste manier start. Hoewel je alle tools misschien binnen handbereik hebt, is het belangrijk dat je het juiste product kiest om te promoten op jouw website. Stel jezelf daarom altijd de volgende vragen:

 • Zou ik dit product zelf gebruiken?
 • Zou het overgrote deel van mijn bezoekers dit product gebruiken?
 • Is het koopproces van dit product gemakkelijk?
 • Biedt het promoten van dit product mij een goede vergoeding aan?

Zodra je de meeste vragen met “ja” kunt beantwoorden, is het product iets voor jou en zou je het zeker moeten promoten.

Verder is het belangrijk om te beseffen dat er drie soorten affiliate producten zijn die jij kunt promoten via jouw website. Ieder product heeft zo zijn voor- en nadelen, daarom is het goed om vooraf te bepalen welk affiliate product je wilt promoten:

 • Informatieproducten
 • Fysieke producten
 • Diensten

Welke affiliate netwerken zijn er?

Er zijn verschillende affiliate netwerken te vinden op het internet waar je je bij kan aansluiten. Sommigen zijn alleen actief in Nederland, terwijl anderen internationaal bekend zijn. Om erachter te komen welk affiliate netwerk bij jou past, is het van belang dat je goed weet welke er zijn en waar ze voor staan:

 • payproPaypro: Paypro is een netwerk dat zich focust op digitale producten en e-books en andere digitale content. Het is heel laagdrempelig en vrijwel iedereen met een blog kan zich hier aanmelden. Ook zijn de verdiensten hier in vergelijking met andere netwerken hoog
 • Daisycon: Daisycon is een partij in Nederland die vooral bekend staat om haar ideale vergelijkers. Vandaar dat veel telefoonmaatschappijen en energiebedrijven aangesloten zijn bij Daisycon. Inmiddels is dit netwerk uitgegroeid tot één van de grootste in Nederland. Bij Daisycon kan je geld verdienen door bezoekers over te laten stappen naar een andere telefoonmaatschappij of energieleverancier via een affiliate link. Verder profiteer je van een mooie welkomstkorting en kan je er ook voor kiezen om je uit te laten betalen in Bitcoins.
 • Tradetracker: Tradetracker is één van de grootste affiliate netwerken in Nederland, maar is ook erg actief in het buitenland. Zo is Tradetracker actief in maar liefst 23 landen. Een bekende mogelijkheid die Tradetracker aanbiedt, is conversiepad tracking: handige software die veel informatie en statistieken aanbiedt over de activiteit op jouw website. Veel bekende merken zijn aangesloten bij Tradetracker: Aliexpress, Trivago, TUI en ga zo maar door.
 • Bol.com: ook Bol.com biedt een speciaal partnerprogramma voor affiliate marketeers. Aangezien Bol.com een erg bekende webshop is in Nederland, valt er veel geld te verdienen met dit programma. Een vergoeding wordt snel uitbetaald en de uitbetalingsdrempel bedraagt slechts tien euro. Mocht je geinteresseerd zijn in het partnerprogramma, dan biedt de website de Bol Masterclass aan: hier leer je alles om een succesvol online business te worden.

Dit zijn de populairste netwerken in Nederland maar er zijn er natuurlijk meer.

Hoeveel geld kan ik verdienen?

Hoe begin je met affiliate marketingHoeveel geld je kan verdienen met het promoten van producten, verschilt heel erg. Zo kan de één slechts enkele euro’s verdienen, terwijl de ander miljoenen euro’s verdient. Dit wordt allemaal bepaald door de producten die je promoot via jouw website, hoeveel bezoekers jouw website aantrekt en nog een paar andere skills zoals emailmarketing en SEO. Als je meer geld wilt verdienen met jouw website, zijn er een paar handige tips die je kunt toepassen:

 • Zorg ervoor dat jouw website een goede structuur heeft. De website moet overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn voor jouw bezoekers.
 • Goede en unieke content is heel belangrijk, onderscheid je van anderen. Onder content wordt de inhoud van je pagina verstaan, niet alleen de teksten maar ook afbeeldingen, video’s, links en wat er meer is. Kopieer nooit teksten van andere sites, dat zorgt voor duplicate content (dubbele inhoud) en dan wordt je juist gestraft door Google. Op copyscape.com kun je controleren of jouw tekst uniek is.
 • Zorg ervoor dat jouw website goed vindbaar is via zoekmachines. Hoe makkelijker jouw website te vinden is, hoe meer bezoekers je zal krijgen. Zorg dus voor goede content, een goede structuur en een technisch kwalitatieve website.
 • Zorg voor linkbuilding. Oftewel: zorg ervoor dat jouw website gevonden wordt via links van andere websites. Andere websites moeten jouw website dus interessant vinden. Promoot je website via social media.

Handige tips

Nu je alle tools binnen handbereik hebt om een succesvolle affiliate marketeer te worden, is het een kwestie van beginnen. Toch kan het lastig zijn om een start te maken. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en uiteraard zal niet alles meteen van een leien dakje gaan. Daarom zijn er een paar handige tips die je kan volgen:

 • Onderzoek welke niche bij jou past. Veel niches kennen een grote concurrentie, dus weet waar je aan begint. Het is vaak moeilijk om tegen andere websites op te boksen die al jaren actief zijn binnen een bepaalde niche.
 • Onderzoek de winstmarge van een niche. Uiteindelijk wil je graag geld verdienen met het promoten van een product. Kies dus voor een niche waarbij er een hoge winstmarge is, zodat je ook een mooie vergoeding krijgt.
 • Kies altijd voor producten die bij jou en je bezoekers passen. Promoot altijd producten die passen bij je bezoekers, zodat de leads en sales hoger zullen zijn. Ook is het makkelijker om over producten te schrijven die bij je passen of waar je verstand van hebt.
 • Geef juiste informatie en wees betrouwbaar. Veel affiliate marketeers zijn zo gefocust op het verdienen van geld, dat ze onjuiste of onbetrouwbare informatie geven over het product. Adverteerders hebben voorkeur aan bezoekers die over de juiste informatie beschikken. Focus dus niet te veel op de sales en leads, maar vooral op de informatie die je je bezoekers aanbiedt.
 • Verwerk je advertenties op een aantrekkelijke en natuurlijke manier. Hoe je een advertentie plaatst, heeft veel invloed op het aantal sales en leads. Als je op een mooie manier een product weet te promoten, zowel tekstueel als visueel, zijn bezoekers sneller geneigd om een sale of lead uit te voeren.

Ingewikkeld? Volg de cursus!
Het bovenstaande lijkt misschien wat ingewikkeld maar gelukkig bestaat er een cursus met duidelijke, uitgebreide video’s waarmee iedereen direct van start kan gaan. Na het volgen van deze cursus weet je hoe je een succesvolle affiliate website moet maken en bovendien krijg je toegang tot een forum met veel informatie.

affilate marketing revolutie

Affiliate Marketing Revolutie

In de Affiliate Marketing Revolutie ga je leren om:

 • 100% vrij te worden dankzij het internet.
 • Een passief inkomen op te bouwen.
 • Je inkomen elke maand te laten groeien.
 • Een bron van inspiratie te worden voor vrienden en familie.

Ga naar de Affiliate Marketing Revolutie

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie