Home » Affilate marketing » Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing?

Leestijd: 6 minuten

Veel mensen beschikken over een vaste baan. Ze zijn elke dag van 09:00 tot 17:00 op het kantoor te vinden en helpen de baas met rijker worden. Echter zijn er ook veel mensen die afwijken van dit patroon en ervoor kiezen om zelf succes te behalen. Ze kwamen erachter dat het helemaal niet heel moeilijk hoeft te zijn om geld vanuit huis te verdienen. Één van deze methodes om veel geld vanuit huis te verdienen, is door affiliate marketing toe te passen. Zie jij jezelf niet jarenlang van 9 tot 5 werken? Hoe werkt affiliate marketing? Lees verder om het te ontdekken!

Wat houdt affiliate marketing in?

hoe werkt affiliate marketingDat veel mensen er een hoop geld mee verdienen, is algemeen bekend. Ook zien veel mensen dat er momenteel een affiliate marketing revolutie aan de gang is. Toch weten vandaag de dag nog weinig mensen wat affiliate marketing echt inhoudt. Affiliate marketing is eigenlijk erg makkelijk om uit te leggen. Wanneer je geld wilt verdienen met affiliate marketing, dan promoot je als het waren producten van een ander in ruil voor commissie. Meestal starten mensen hier een eigen website voor op en adverteren ze naar producten waar ze commissie voor krijgen. Op de website waarop je producten promoot, voeg je website links toe. Deze links bevatten een unieke tracking code, die de potentiële klant naar een andere site leiden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een unieke code, kan er na worden gegaan welke acties bezoekers verrichten. Dus wanneer iemand via jou website uiteindelijk iets koopt bij een site waar naar door wordt gelinkt, dan ontvang je daar commissie over. Het bedrag aan commissie hangt af van het artikel en partner.

Wie zijn er betrokken bij affiliate marketing?

Bij affiliate marketing zijn er vaak een aantal partijen betrokken, namelijk affiliates, adverteerders en netwerk houders. Wanneer deze drie partijen goed met elkaar samenwerken, kan er een hoop geld worden verdiend. Door gebruik te maken van de affiliate marketing, krijgen de marketeers betaald naar hun inspanning.
Degene die de hoeveelheid verdiensten voor jou als affiliate marketeer bepaald, is het bedrijf die producten of diensten wilt verkopen. Zij willen namelijk producten via jou verkopen en zijn bereid om hier een product afhankelijke prijs voor te betalen. Wanneer je geld wilt verdienen aan het promoten van andermans producten, kun je een aantal methodes gebruiken. Zo kun je gebruik maken van tekstlinks, wanneer je deze gebruikt, kun je zelf bepalen waar je ze op jouw platform plaatst. Naast tekstlinks kun je ook gebruik maken van banners en widgets. Deze kun je zelf instellen op grootte en indelen op je pagina.

Gebruik maken van een affliate netwerk

Wanneer je mee wilt komen in de affiliate marketing revolutie, zul je gebruik moeten kunnen maken van een affiliate netwerk. Dit netwerk brengt adverteerders en publishers met elkaar in contact. Dit affiliate netwerk is als het ware een tussenpersoon die een samenwerking tussen verkoper en marketeer mogelijk maakt.
Bij een affiliate netwerk behoren een aantal punten. Zo biedt een affiliate netwerk een goed werkend programma voor affiliates en adverteerders. Daarnaast kunnen adverteerders hun producten en diensten op deze site plaatsen. Vervolgens zorgt een affiliate netwerk ervoor dat affiliates zelf producten diensten kunnen uitzoeken die ze willen promoten. Mocht jij als afifliater dan een product hebben gevonden, dan krijg je een persoonlijke link waarmee je producten kunt promoten.

Welke verdienmodellen zijn er?

geld verdienen met marketingNadat je veel tijd hebt gestopt in het bouwen van je eigen netwerk, wil je hier graag voor beloond worden. Echter moet je niet te hard van stapel lopen en kan er een tijd overheen gaan voordat je lekker verdiend. Om te verdienen, zul je vooraf moeten bepalen op wat van manier jij geld wilt verdienen.

Deze beloning kan op verschillende manieren plaatsvinden. Een van deze manieren is door betaald te krijgen per view. Deze manier komt het minst vaak voor bij affiliate marketing. Toch is het iets waar zeker aandacht aan besteedt zou moeten worden. Hierbij krijg je namelijk betaald per persoon die door jou een advertentie ziet. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij Google Adsense. Op deze manier kan een adverteerder producten bij meerdere mensen onder de aandacht brengen. Het bedrag per view is wel een stuk lager dan wanneer je je per verkoop laat uitbetalen.

Een andere manier om geld te verdienen aan affiliate marketing, is door betaald te krijgen per plek. Om hier veel geld mee te verdienen, zul je erg veel bezoekers moeten zien te regelen. Dit omdat het bedrag per klik vaak laag is. Met deze methode kun je geld verdienen, maar is het inkomen vaak wel een stuk lager dan wanneer je je richt op pay per sale.

Pay per sale of Pay per lead, de beste keuze
Pay Per Sale houdt in dat je betaald krijgt voor elke verkoop die plaatsvindt door jou. Wanneer je dit goed aanpakt, kan je hier veel geld verdienen. Een andere manier om geld te verdienen met affiliate marketing is door gebruik te maken van Pay Per Lead. Hierbij ontvang je commissie wanneer iemand persoonlijke gegevens invult bij de adverteerder. De bezoeker hoeft dus niet iets te verkopen, maar alleen zijn gegevens in te vullen.

stappenplan affiliatemarketing
Stappenplan affiliate marketing

Hoe start je een affiliate marketing website

Kies een onderwerp
Voor het starten van een affiliate marketing website, zul je eerst goed na moeten denken over niche waarin jij werkzaam wilt zijn. Zo kun je ervoor kiezen om een vrij algemene website te maken waarin je veel verschillende soorten informatie in verwerkt. Toch is het vaak slimmer om je te focussen op één specifiek onderwerp. Dit omdat je dan klanten aantrekt van een bepaalde branche en je hierdoor meer kans hebt op potentiële kopers. Mocht je één onderwerp kiezen, dan is het van belang dat je zelf veel weet over dit onderwerp. Dit zorgt ervoor dat je content up to date blijft en het niet vervelend is om nieuwe blogs te schrijven.

Maak een website
Hierna zul je je domeinnaam en hosting moeten regelen. Je hebt namelijk een website met een aantrekkelijke naam nodig. Doe jezelf hier niet tekort in en stop tijd in het bedenken van een mooie naam. Wanneer je beschikt over een eigen website, is het van belang dat je deze aantrekkelijk inricht. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen graag verder lezen en eerder doorklikken naar andere links. Om ervoor te zorgen dat adverteerders gebruik willen maken van jouw website, zul je de website professioneel moeten inrichten.

Meld je aan bij een affiliate netwerk
Hierna kun je je aanmelden bij een affiliate netwerk en opdrachten op je nemen. Wanneer je beschikt over een aantal producten die je wilt promoten, kun je beginnen met het promoten zelf. Wees creatief en houd je aan de online marketingregels. Zorg ervoor dat je mensen tot het kopen van producten aanzet en verhoog daardoor je omzet.

Zorg voor goede content
Een ander erg belangrijk iets waar veel tijd ingestopt moet worden, is de content. Creëer zoveel mogelijk goede content. Bij deze content is het van belang dat je gebruik maakt van linkbuilding en SEO. Hierdoor creëer je teksten die potentiële klanten trekken. Al met al is het opstarten van een affiliate marketing website lastig, maar zeker het proberen waard. Stop tijd in je onderzoek en zorg ervoor dat jij uitblinkt!

Hulp Nodig?

In de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen, met duidelijke video’s. Deze cursus is voor beginners. Na het volgen hiervan weet je hoe je een succesvolle website moet maken en waar je allemaal op moet letten.

affilate marketing revolutie

Affiliate Marketing Revolutie

In de Affiliate Marketing Revolutie ga je leren om:

  • 100% vrij te worden dankzij het internet.
  • Een passief inkomen op te bouwen.
  • Je inkomen elke maand te laten groeien.
  • Een bron van inspiratie te worden voor vrienden en familie.

Ga naar de Affiliate Marketing Revolutie

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie