Home » Persoonlijke ontwikkeling en Ontspanning » Mindfulness voor het dagelijkse leven Review

Mindfulness voor het dagelijkse leven Review

Leestijd: 8 minuten

We hebben een druk leven en zijn de hele dag in touw, maar soms dan wordt het allemaal even teveel. Dan voel je je gestrest, gehaast en pieker je de hele dag. Een effectieve manier om met deze hectiek om te gaan is mindfulness. Mindfulness voor het dagelijkse leven van Rolf van Baalen wil je daar op een laagdrempelige mee in aanraking brengen. Maar geeft deze cursus van Happy with Yoga ook die stressbestendigheid die ze je beloven? Je leest het in deze review. We vertellen je waar het pakket uit bestaat, wie Rolf is en wat anderen van deze mindfulness cursus vinden.

Constante stress

We leven in een maatschappij die veel van ons verlangt. Het gevolg is dat er veel mensen een grote mate van stress ervaren en een tiende van de werkenden met burn-out klachten rond lopen. Veel mensen een gevoel van constante stress. Dit komt doordat het lichaam in een constante staat van alertheid is, waardoor het geen rust krijgt en een herstelperiode ontbreekt. Door het piekeren en zorgen maken denkt het lichaam namelijk dat het in levensgevaar is, ondanks dat het maar gedachten zijn en niet een werkelijke levensgevaarlijke situatie.

De gevolgen van constante stress

Als je lichaam in een situatie van constante stress is, kun je een aantal vervelende lichamelijke klachten krijgen. Naast dat je hoofdpijn, een slechte spijsvertering en een verlaagd immuunsysteem ervaart zijn er nog een aantal klachten die bij langdurige stress voorkomen.

 • Lichamelijke klachten zoals hartkloppingen, hoge bloeddruk, een verhoogd cholesterol en vermoeidheid.
 • Psychische klachten zoals depressiviteit, besluiteloosheid, gevoel van onmacht, gejaagdheid en geen controle hebben over je emoties en angsten.
 • Gedrag om de stress te reduceren zoals meer roken, veel drinken, meer of juist weinig eten, medicijn of drugsgebruik.
 • Minder functioneren op het werk door een slechte focus en korte concentratie, verzuim, conflicten met collega’s en een lagere productiviteit.

Wat is mindfulness

online cursus mindfulnessMindfulness heeft niks met een vol hoofd te maken, maar met het feit dat je leer de dingen ‘mind-full’ te doen. Met aandacht en focus dus. Hierdoor leef je meer in het nu en krijg je meer grip op je gedachtes. Je piekert minder en gebruikt je brein weer voor waar het is, constructief denken. Je leeft bewuster en intenser, komt tot rust en geniet meer van het moment. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn bracht in de jaren 70 deze technieken vanuit het boeddhisme naar het westen. Hij ontwikkelde de oefeningen die met name bestaan uit meditatie en met aandacht dagelijkse activiteiten uitvoeren. Door deze goed doordachte oefeningen leer je omgaan met stress en de drukte van de wereld om je heen.

De effecten van mindfulness

Wetenschappelijk is bewezen dat mindfulness een positief effect heeft op je leven en dat uit zich in onder andere de volgende dingen.

 • Je ervaart minder stress en je bent emotionele meer in balans
 • Je neemt makkelijker de juiste beslissingen
 • Je focus en concentratie wordt groter
 • Je slaapt beter en voelt je uitgerust
 • Je voelt je gelukkiger en creatiever

Voor wie is deze mindfulness cursus

Als je al een tijdje interesse hebt in in mindfulness en een laagdrempelige cursus zoekt dan is deze online-cursus een goede keuze. Voel je je gehaast en gestrest en wil je er fundamenteel iets aan doen, dan krijg je in deze cursus veel oefeningen aangereikt die je kunnen helpen. Kun je niet stoppen met piekeren en maak je je voortdurend zorgen over de toekomst, dan helpt deze cursus je meer in het hier en nu te leven. Zit je tegen een burn-out aan en wil je dit oplossen voordat het te laat is, dan kan deze cursus je zeker de helpende hand bieden.

Wie schreef mindfulness voor het dagelijkse leven?

rolf van baalenDe schrijver van deze mindfulness cursus is Rolf van Baalen. Rolf is een van de oprichters van de Happy with Yoga website. Hij belande zelf jaren geleden in een depressie en burn-out, waarna hij tijdens een retreat op Bali in aanraking kwam met yoga. Dit inspireerde hem en zijn partner Melanie zo dat ze besloten dit voor meer mensen mogelijk te maken. Op de Happy with Yoga website geven Rolf en Melanie je via hun blog informatie over onder ander yoga, hebben ze een groot aantal online cursussen ontwikkeld en organiseren ze yoga-retreats.

Gezien de grote populariteit, hun openheid over hun bedrijf en hun eigen zoektocht vinden wij Rolf en Melanie zeker mensen die je kunt vertrouwen. Vroeger vond Rolf mindfulness nogal zweverig gedoe en iets voor paranormale en hoog spirituele mensen, maar hij kwam er achter dat de technieken al eeuwen in het oosten worden gebruikt voor het bereiken van een gelukkiger leven. Hij noemt mindfulness de verzorging van je brein, iets wat we in onze drukke levens vaak vergeten te doen, doordat er zoveel van ons verwacht wordt. Mindfulness is helemaal niet zweverig en dat wil Rolf je laten zien in deze down-to-earth mindfulness cursus.

Wat Rolf je geeft om dat te bereiken

De cursus bestaat voor het grootste deel uit de dagelijkse e-mails met inspiratie. 8 weken lang stuurt Rolf je elke dag een e-mail, met oefeningen en informatie en soms een pdf-bestand, zodat je elke dag minimaal een half uur met mindfulness bezig bent. Elke week heeft een ander thema, zodat je stap voor stap leert over mindfulness. Naast de dagelijkse e-mails krijg je elke week een of meer filmpjes die moet bekijken. Ook krijg je oefeningen en meditaties die je via audio’s worden uitgelegd en alleen maar hoeft te volgen om ze goed te doen.

Bonus

bonus minfulnessHappy with Yoga geeft je bij deze cursus een bonus, het e-boek Mindfulness op het werk. In deze bonus krijg je praktische tips aangereikt, die je leren je niet te laten meeslepen met de dagelijkse hectiek op je werk. Het is een pdf-bestand waarin je veel informatie vindt over stress op het werk en direct toepasbare oefeningen vindt om die stress te verlagen.

Wat Rolf je belooft

Over de hele website heen lees je welke voordelen deze cursus je brengt. De hele insteek van Mindfulness voor het dagelijkse leven is dat je je gedachten als je beste vriend gaat zien en niet meer als je vijand. En deze verschuiving, belooft Rolf, geeft je een heleboel positieve effecten, of zoals hij ze noemt, bijwerkingen. Je krijgt door de cursus een ijzersterke stressbestendigheid. Je leert je relaxter te voelen op elk gewenst moment. Je krijgt een betere focus en je creativiteit wordt weer aangewakkerd, je gaat zonder zorgen naar bed en geniet meer van het moment.

Maar je leert ook een aantal dingen van Rolf. Hij leert je mindfulness toe te passen in het dagelijks leven. Dit doe je door een eigen repertoire aan oefeningen samen te stellen, die je gebruiken kan als je ze nodig hebt. Je ontdekt dat je gedachten veel energie kosten en wat je daar tegen kunt doen. Een hele lijst dus. Laten we eens kijken of Rolf al deze beloftes ook kan nakomen.

Krijg je dat ook van Happy with Yoga?

Na aanmelding krijg je een e-mail met daarin een link en de bevestiging van je deelname. De introductie van de cursus is een video van Alan Watts, die de toon al direct zet. De volgende dag krijg je al de eerste e-mail en 8 weken lang krijg je stukje bij beetje alle informatie over mindfulness op die manier in de bus. De oefeningen in de audio’s en video’s kun je op je eigen tempo aanleren. Deze zijn van goede kwaliteit. Duidelijke stem en opname, de opdrachten zijn makkelijk te volgen en uit te voeren. De opbouw zit goed in elkaar. Mindfulness voor het dagelijkse leven is een goed doordachte cursus, waarin je diepgaande informatie krijgt en oefeningen die makkelijk in je dagelijkse leven te integreren zijn. Dit geld ook voor het e-boek Mindfulness op het werk. De lay-out ziet er verzorgt uit en informatie is constructief en direct bruikbaar.

Een levensstijl

Mindfull leven heb je niet in een paar dagen of een week voor elkaar. Het is een andere manier van denken en doen. Je moet oude gewoontes veranderen en dat heeft zijn tijd nodig. In de mindfulness cursus van Happy wit Yoga ga je de ‘slechte’ gewoontes vervangen met nieuwe gewoontes, die beter werken. Daarom is het een cursus van 8 weken, waarin je stap-voor-stap in de richting van een gelukkiger leven gaat, met minder gevoel van stress. Wil je snelle resultaten, dan zal deze cursus je teleurstellen. Iets wat je namelijk al jaren doet, verander je niet zomaar. Daarom vraagt deze cursus wel wat van je. En dat is motivatie, inzet en geduld, met name met jezelf. Als jij na een paar dagen de e-mails niet meer wilt openen of ze ongelezen in de prullenbak gooit, dan zal deze cursus voor jou weggegooid geld zijn.

Wat andere cursisten zeggen

bekend van mfnOp Facebook en de website van Happy with Yoga vind je alleen maar positieve ervaringen. Niet alleen over deze cursus, maar ook over Rolf en Melanie en hun gedegen kennis van zaken over Yoga en meditatie. Veel reviews op het internet spreken van een goede prijs-kwaliteit verhouding. De grootste drempel die cursisten ervaren is het idee dat ze hebben over mindfulness. Ze moesten hun mening opzij zetten en zonder oordeel beginnen. Dat zorgde bij een enkeling dat ze er of mee stopten, of de eerste week moeite hadden er echt voor te gaan. Maar doordat ze binnen een week zich al veel rustiger voelden dan voor heen, bleef hun motivatie hoog en ronden ze de 8-weekse cursus helemaal af. De vele dankbetuigingen aan Rolf en Melanie getuigen dat deze cursus veel mensen een beter en gelukkiger leven heeft gegeven.

Even de punten op een rijtje

In onze beschrijving heb je al het een en ander kunnen lezen over wat wij en anderen van deze cursus vinden. Laten we de punten even op een rijtje zetten.

Positief

 • De cursus is niet zweverig, maar juist heel concreet
 • De opbouw is logisch en makkelijk te volgen
 • Rolf heeft kennis van zaken
 • Al resultaten in relatief weinig tijd
 • Het geleerde is makkelijk in je leven in te passen
 • De bonus is een goede aanvulling op de cursus
 • Elke dag een herinnering door de dagelijkse e-mail

Negatief

 • Het is een e-mail serie, je krijgt geen e-boek
 • Om een nieuwe gewoonte te maken moet je uit je comfortzone komen en dat vraagt zelfmotivatie
 • Je moet een bepaalde weerstand overwinnen, zeker als je vooraf mindfulness negatief bestempelde
 • Het is geen professionele hulp bij burn-out

En dan onze samenvatting

Voor 47 euro krijg je een compleet pakket, wat veel goedkoper is dan de vele mindfulness cursussen die worden aangeboden. Deze cursussen hebben vaak maar een cursus moment in de week, terwijl je bij mindfulness voor het dagelijkse leven elke dag een opdracht krijgt. Hierdoor is de kans groter dat je mindfulness ook daadwerkelijk in je dagelijkse leven toepast. Daarnaast blijf je levenslang toegang hebben tot de cursus, waardoor je de audio’s, video’s en oefeningen kunt blijven herhalen, tot je ze tot een gewoonte hebt gemaakt. Daar zit wel meteen het grootste minpunt van een online cursus.

Bij een groepscursus is de groep vaak een stok achter de deur. Je hebt een vast tijdstip waarop je er moet zijn en kunt het niet even uitstellen. Met een cursus als deze is het vooruitschuiven van de opdrachten heel makkelijk. Je moet jezelf motiveren om elke dag ook echt de oefeningen te doen, die Rolf naar je toestuurt. Doe je dat, dan merk je binnen een week al dat je je een stuk rustiger voelt. En snel al een resultaat merken, is een van de beste motivaties. Deze cursus is geen vervanging voor een traject bij een psycholoog. Als je klachten ernstig zijne en je ze blijft houden, dan is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Deze cursus is wel zeker goed te volgen naast een hulptraject.

Niet goed geld terug

Rolf geeft je een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Als je binnen de eerste 4 weken geen veranderingen merkt dan krijg je voor 100% je geld terug. Mindfulness is een van de beste gewoontes die je jezelf kunt aanleren voor een rustiger en gelukkiger leven, zonder stress. Heb je een ijzersterke motivatie, dan krijg je van deze cursus ook zeker een ijzersterke stressbestendigheid. En dan maakt het niet uit of je nu tegen een burn-out aanzit, je gewoon wat meer ontspannen door het leven wilt gaan of eens wilt ontdekken wat mindfulness nu echt inhoudt, dan is deze cursus volgens ons zeker een aanrader.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven?
Koop deze cursus dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 188,00 Tijdelijk € 47,00
Product: Mindfulness voor het dagelijkse leven
Schrijver: Rolf van Baalen

Ga naar de kortingspagina

Mindfulness voor het dagelijkse leven

€ 47,-
9.5

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Materiaal

9.5/10

Support

9.5/10

Voordelen

 • De opbouw is logisch en makkelijk te volgen
 • Het geleerde is makkelijk in je leven in te passen
 • De cursus is niet zweverig, maar juist heel concreet
 • Rolf heeft kennis van zaken

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie