Home » Beauty tips » Verminder overgangsklachten met Phytofemme – review

Verminder overgangsklachten met Phytofemme – review

Leestijd: 7 minuten

Daar zijn ze dan, de beduchte opvliegers. Je ben net de 45 gepasseerd en de overgang is met een flinke hittegolf begonnen. Tijdens je zoektocht op het internet over hoe je van je overgangsklachten kunt afkomen, ben je waarschijnlijk Phytofemme tegengekomen. En nu wil je weten of het echt waar is wat ze zeggen. In deze review bekijken we het product, de ingrediënten en gaan we op zoek naar wat andere gebruiksters ervan vinden.

De overgang

De overgang wordt door veel vrouwen gevreesd. De statistieken zien er dan ook niet rooskleurig uit. De overgang begint als je ergens tussen de 45 en 55 jaar bent en kan 5 tot 10 jaar duren. En dan de beruchte overgangsklachten! Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens de overgang? En is overgang en de menopauze hetzelfde?

Overgangsfase

overgangsklachtenDe overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw en is de overgang naar het moment waarop ze niet meer vruchtbaar is. De voorraad eicellen raakt op en doordat er geen eisprong meer is, verlaagt je lichaam de aanmaak van het hormoon oestrogeen. Het ritme van de menstruatie cyclus verandert en verdwijnt uiteindelijk helemaal. De laatste menstruatie is wat we de menopauze noemen en duurt dus feitelijk maar een dag. De menopauze kan midden in de overgang plaatsvinden of het einde ervan in luiden.

Overgangsklachten

Door de verandering in je hormoonhuishouding, kunnen er vervelende klachten ontstaan, die voor sommige vrouwen zo ernstig zijn dat ze een normaal functioneren belemmeren. De meest voorkomende klachten hangen vooral samen met het verminderen van oestrogeen.

 • Je ervaart meer of juist minder bloedverlies tijdens de menstruatie
 • Je hebt kans op minder libido
 • Je krijgt opvliegers en gaat meer zweten
 • Je hebt meer last van vermoeidheid, bent meer gespannen en slaapt slechter
 • En je krijgt last van plotselinge stemmingswisselingen en kun je je ineens boos of verdrietig voelen

Voor deze overgangsklachten zeggen de makers van Phytofemme een natuurlijke oplossing te hebben. Laten we eens kijken wat Phytofemme is en of het jou ook daadwerkelijk van je klachten af helpt.

Is Phytofemme wat voor jou?

phytofemmePhytofemme is speciaal gemaakt voor vrouwen in de overgang die last hebben van overgangsklachten. Je moet dan ook zeker weten dat je in de overgang bent. Dit kun je onderzoeken door een test bij de huisarts of het invullen van vragenlijsten. Daarom is dit voedingssupplement specifiek voor vrouwen boven de 40 jaar en moet je het product buiten het bereik van kinderen bewaren.

De makers

Phytofemme wordt in Nederland geproduceerd en verkocht door de Klemans Groep. Zij brengen verschillende voedingssupplementen op de markt, waarvan het overgrote deel 100% natuurlijk is. De productie is volledig volgens de richtlijnen en ze houden zich dan ook aan de strenge kwaliteitseisen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

Wat is Phytofemme?

Phytofemme is een natuurlijk voedingssupplement die je helpt bij het verminderen van overgangsklachten. Je neemt tweemaal daags een tablet en als de klachten verdwenen zijn, kun je een onderhoudsdosis van 1 tablet per dag aanhouden, tot je door de overgang heen bent. Omdat het een 100% natuurlijk product is, zijn er geen bijwerkingen en kun je het zonder gevaar meerdere jaren innemen.

Natuurlijke ingrediënten

Dat klinkt natuurlijk als een droom, zonder klachten door de overgang. En als dat op een natuurlijke manier kan, dan is dat geweldig. Maar zitten er wel werkzame ingrediënten in Phytofemme?

 • Zink. Zink wordt gebruikt om je weerstand te verhogen, zodat je je minder moe voelt en minder vatbaar bent voor griep en verkoudheden.
 • Calcium en Fosfor. Oestrogeen en progesteron beschermen de botstructuur. Als de niveaus van deze hormonen verminderen, kan er botontkalking ontstaan. Calcium en fosfor versterken je botten zodat ontkalking wordt tegengegaan.
 • Soy Isoflavones. Om de klachten te verminderen kan soja helpen. Soy Isoflavones lijken op oestrogeen en dus reageert je lichaam daar hetzelfde op.
 • Chaste tree. Dit natuurlijke middel is bekend om zijn balancerende effect op de hormoonhuishouding.
 • Avena Sativa. Dit ingrediënt helpt je ontspannen zodat je minder last hebt van nervositeit, stemmingswisselingen en slapeloze nachten.
 • MCC, of wel Microcrystalline cellulose. Dit wordt gebruikt om de tabletten hun vaste vorm te geven.
 • Fenusterol. Dit middel stimuleert de aanmaak van oestrogeen en wordt gebruikt om de melkklieren in de borsten te activeren.
 • Talcum. Staat ook wel bekent als talk.
 • Magnesiumstearaat. Dit is een verzadigd vetzuur dat de stoelgang bevordert, maar is ook een belangrijke hulp bij het voorkomen van botontkalking.
 • Siliciumdioxide. Voorkomt dat de ingrediënten van een product gaan klonteren.

Het belang van een gezonde levensstijl

happy lifestyleOp de website adviseren de makers van Phytofemme naast het gebruik van hun kuur, een evenwichtige levensstijl aan te nemen. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat bijvoorbeeld stress en slechte voeding overgangsklachten alleen maar verergeren. Wil je het beste uit de kuur halen dan is het dus belangrijk om een gezondere levensstijl aan te nemen. Met een paar kleine aanpassingen is dat makkelijk haalbaar. Ga bijvoorbeeld op gezette tijden naar bed en vermijd overmatig gebruik van stimulerende producten zoals koffie, alcohol, suiker en pikante voeding. Drink voldoende water, eet gezond en vervang vlees zoveel mogelijk door vis. Zorg verder voor wat meer ontspanning en beweging gedurende de dag. Maar wees vooral lief voor jezelf. De overgang hoort bij vrouw zijn en is niet te voorkomen. Dan kun je het jezelf maar beter zo prettig mogelijk maken.

De voordelen van Phytofemme

Op de website beloven de makers van Phyofemme dat met het gebruik van hun product jouw overgangsklachten verminderen. Je zou al na een paar weken het effect van het gebruik merken. Je hebt minder opvliegers en je hormonen zijn meer in balans. Ze zeggen zelfs dat hun tabletten symptomen van de overgang kunnen voorkomen. Dat is nogal wat. Wij hebben voor jou het internet afgezocht om te kijken of de Klemans Groep hun beloftes ook kunnen nakomen.

Wat andere gebruikers ervaren

Het was even zoeken om, naast de summiere ervaringen van gebruikers die op de website van Phytofemme staan, nog andere reviews te vinden. Die paar die we vonden waren over het algemeen positief. Diegene die met de kuur begonnen merkten al snel een positief effect. Ook viel op dat toen ze de kuur een tijdje stopzetten het effect duidelijk verminderde. Het is dus van belang om de onderhoudsdosering zolang vol te houden tot je door de overgang bent. Ook zijn de meesten duidelijk te spreken over de snelle levering en klantenservice van Phytofemme.

Wat wij vinden

Op dit moment kost een pot Phytofemme van 60 tabletten 16,95, al vonden we ze bij andere leveranciers voor een hogere prijs. Bij de aanschaf van meerdere potten tegelijk krijg je een aanzienlijke korting, wat natuurlijk fijn is als de kuur je bevalt en je doorgaat met het slikken van 1 tablet per dag. Wat ons ook bevalt, is dat de ingrediënten 100% natuurlijk zijn. Hierdoor kun je Phytofemme zorgeloos voor een langere tijd blijven slikken en zijn de kansen op bijwerkingen zeer klein. Toch moet je op een paar dingen letten voordat je Phytofemme wilt gaan gebruiken.

Intoleranties

Of Phytofemme ook het gewenste resultaat geeft, is iets wat je zelf moet ervaren, omdat iedereen anders reageert op de ingrediënten. Elk lichaam is anders en elke hormoonhuishouding heeft een ander balans. Daarom is het goed te weten welke ingrediënten je wel en niet kunt hebben. Daartussen staat bijvoorbeeld soja, wat een van de meest voorkomende allergenen is. Phytofemme helpt daarmee het oestrogeen gehalte in je lichaam te verhogen, maar dat is helaas niet voor iedere vrouw de juiste oplossing. Het kan zijn dat het hormoon progesteron bij jou sneller vermindert dan oestrogeen. En dan ontstaat er met dit supplement een oestrogeen dominantie, wat vervelende klachten kan veroorzaken. Wij adviseren je daarom eerst een pot te kopen, het een maand te proberen en goed in de gaten te houden of het product echt werkt.

De moeite waard

Een evenwichtige levensstijl en gezonde voeding zijn net zo belangrijk als het gebruiken van een supplement. Heb je een ongezonde levenswijze, dan kun je zomaar de effecten van de tabletten teniet doen. De overgang vraagt een verandering van jouw lichaam maar ook van jouw mindset. Voor veel vrouwen is het achteraf een zeer waardevolle overgangsfase gebleken, waarin ze veel beter voor zichzelf zijn gaan zorgen. Wil je op een prettige manier door de overgang, Je overgangsklachten op een natuurlijke manier verminderen en heb je wel 17 euro per maand over voor een meer gebalanceerd leven over, dan is Phytofemme zeker de moeite waard om eens te proberen.

Klik hier om naar de Phytofemme webshop te gaan

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie