Review Kippengids

Leestijd: 5 minuten

Steeds meer mensen vinden het leuk om een koppeltje kippen te houden. Dat kan in principe in iedere achtertuin. Het is vrijwel overal toegestaan om een groepje van 4 tot 6 kippen te houden, tenzij je in een huurwoning woont en de verhuurder dit nadrukkelijk verbiedt. Je moet er natuurlijk ook wel de ruimte voor hebben. Als je de kippen lekker in de tuin wilt laten scharrelen, en dat wil je vast en zeker als je ze als hobby houdt. Kippen die eitjes leggen zijn natuurlijk ook nog eens reuze handig, want verser dan dat kun je ze niet krijgen. Maar voor je kipjes heb je een goed kippenhok en een veilige ren nodig, zodat ze niet aan de wandel gaan en ’s nachts veilig kunnen slapen. Daarvoor is De Kippengids uitgebracht.

Wat is De Kippengids?

kippengidsIn De Kippengids vind je een verzameling van 18 bouwtekeningen voor verblijven voor kippen. Deze kun je vervolgens zelf in elkaar knutselen. Bij elke tekening vind je een materiaallijst zodat je goed voorbereid naar de bouwmarkt kunt gaan om alles wat je nodig hebt in één keer in te slaan. Je kunt de maten van een kippenhok zelf omrekenen als je een bepaald model wilt maken maar hiervoor meer of minder ruimte hebt dan in de tekening staat aangegeven.

Wie is de auteur van De Kippengids?

De schrijver van De Kippengids is Fred Schouten, een online inmiddels bij veel doe-het-zelvers bekend persoon. Fred heeft namelijk duizenden bouwtekeningen en beschrijvingen gemaakt om zelf dingen te maken. Van tafels tot kasten en van vogelhuisjes tot opslag voor kachelhout. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Freds Bouwtekeningen. Van deze man is dus ook de handleiding voor het zelf maken van een kippenhok en / of kippenren.

Is Fred Schouten een betrouwbaar persoon om een e-book van te kopen?

Fred Schouten is met zijn bouwtekeningen al jarenlang actief op internet. Duizenden mensen hebben inmiddels zijn pakketten met bouwtekeningen gedownload en gebruikt. Online zijn vele enthousiaste verhalen te vinden van mensen die met behulp van zijn duidelijke tekeningen iets moois voor in huis of buiten hebben gemaakt. Ook onervaren klussers kunnen uit de voeten met veel van zijn bouwtekeningen, al zijn sommige ontwerpen natuurlijk duidelijk bedoeld voor mensen met wat meer kluservaring. Maar De Kippengids bevat ontwerpen en tekeningen die door iedereen die een beetje handig is gemaakt kunnen worden.

Waarom een kippenren of kippenhok in je tuin bouwen?

Als je kippen wilt gaan houden dan moet je er rekening mee houden dat deze dieren niet dag en nacht buiten kunnen verblijven. Een kip gaat ‘op stok’ als ze gaat slapen en dat doet ze bij voorkeur op een beschutte plek. Een nachthok, bij voorkeur eentje die kan worden afgesloten, is dan ook onmisbaar. Overdag, zeker als het lekker weer is, willen je kipjes vast en zeker lekker in de tuin rondscharrelen. Als je niet wilt dat ze weglopen of in delen van de tuin komen die je graag netjes wilt houden, dan geef je ze een ruime kippenren, waar ze zaadjes en kleine insecten kunnen oppikken en lekker van het zonnetje genieten. Zorg ervoor dat je kippen vanuit hun buitenverblijf altijd in het nachthok kunnen, bijvoorbeeld om te schuilen voor een regenbui.

De inhoud van De Kippengids

Als je besluit om De Kippengids aan te schaffen dan koop je niet alleen maar een paar bouwtekeningen. Het gaat veel verder dan dat. De gids, te downloaden als PDF bestand, bevat 145 pagina’s. Je krijgt onder andere informatie over verschillende kippenrassen, goede voeding voor je kippen, gezondheidsinformatie en info over vergunningen voor het houden van kippen. Daarnaast bevat De Kippengids uiteraard de beloofde bouwtekeningen, in totaal 18 verschillende.

Complete beschrijving van je project

Je vindt in De Kippengids complete bouwtekeningen waar je meteen mee aan de slag kunt. Ze beginnen met een materialen- en zaaglijst. Als je die meeneemt naar de bouwmarkt dan heb je meteen alles in huis om aan de slag te gaan. Bij veel bouwmarkten kun je planken op maat laten zagen zodat je dat thuis niet meer hoeft te doen. Let op dat Fred vaak bouwtekeningen maakt die in verschillende maten kunnen worden uitgevoerd, houd dus in wel zelf in de gaten dat je uitgaat van de juiste maten.

De Kippengids is erg populair

kippengids boekAl ruim 4.500 mensen hebben De Kippengids besteld en gedownload. Dat geeft wel aan dat dit een populair boek is. Dat komt vooral door de duidelijke manier waarop Fred Schouten uitlegt hoe je een kippenhok of kippenren moet maken. Stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. Het kan dus bijna niet fout gaan. Oké, het is niet verstandig om aan een ingewikkeld kippenhok te beginnen als je nog nooit een zaag of schroevendraaier hebt vastgehouden. Maar als je een beetje handig bent en klussen leuk vindt dan is De Kippengids echt een aanrader.

Prijs / kwaliteit verhouding van De Kippengids

Voor doe-het-zelvers die aan de slag willen met het maken van een kippenhok is De Kippengids een meer dan handige handleiding. De tekeningen zijn duidelijk, de beschrijving hoe je het kippenhok of de kippenren moet maken is dat eveneens. De handige materiaallijsten maken dat je meteen na het inslaan van de benodigde materialen aan de slag kunt. Aangezien De Kippengids maar 17 euro kost en 18 bouwtekeningen bevat betaal je per tekening nog geen euro. Dat is erg voordelig, zeker in vergelijking met andere aanbieders van dit soort bouwtekeningen. En je krijgt er bovendien ook nog de extra informatie bij over het gezond en veilig houden van kippen.

Een leuk cadeautje voor de kippen liefhebber

Vooral vanwege de aantrekkelijke prijs is De Kippengids een leuk cadeautje voor iemand die van kippen houdt en graag een eigen verblijf voor ze knutselt. Je kunt, nadat je de gids hebt besteld, deze ook uitprinten. Houd er wel rekening mee dat het flink wat pagina’s zijn, je kunt je cadeautje natuurlijk ook per e-mail versturen naar de ontvanger.

Is er nog iets negatiefs te melden over De Kippengids?

Het enige kritiekpuntje is misschien de naam van dit e-book. Veel mensen zullen door de titel De Kippengids op het verkeerde been worden gezet en denken dat ze een boek bestellen dat gaat over het houden en verzorgen van kippen. En hoewel er wel wat informatie over kippenrassen, voeding en verzorging in staat, is dat natuurlijk niet de hoofdmoot. Een titel die meer de lading dekt, zoals ‘Bouw je eigen kippenhok’ of ‘De Kippenhok Gids’ was misschien een betere keuze geweest.

Conclusie: Is De Kippengids een aanrader?

Als je van plan bent om zelf een kippenhok te  gaan bouwen dan is De Kippengids zeker een aanrader. Je krijgt voor een heel scherpe prijs maar liefst 18 bouwtekeningen. Vervolgens kun je op je gemak beslissen welk kippenhok of kippenren je gaat bouwen, afgestemd op de beschikbare ruimte, het aantal kippen en natuurlijk je doe-het-zelf skills. Bestellen is heel eenvoudig, je maakt het verschuldigde bedrag over en je kunt direct je download starten. Uitprinten kan ook, maar bedenk wel dat het om 132 pagina’s gaat en je printer daar wellicht dus even zoet mee is.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in de Kippengids?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: Tijdelijke aanbieding € 17,00
Product: Kippengids
Schrijver: Fred Schouten

Kippengids

€ 17,-
9.8

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.5/10

Support

9.5/10

Voordelen

  • Duidelijke bouwtekeningen
  • Geschikt voor iedereen
  • Goede kwaliteit en mooie prijs

Nadelen

  • De naam doet denken aan een gids over kippen maar het gaat vooral over kippenhokken

Deel dit artikel op social media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!