Voor- en nadelen van beleggen

Leestijd: 5 minuten

Beleggen is een mooie manier om veel rendement uit je spaargeld te behalen. Zeker als je bekijkt dat de spaarrente nu enorm laag is. Beleggen kan daarom een goede manier zijn om je spaargeld te verdubbelen. Echter zitten er ook voor- en nadelen aan beleggen. Beleggen gaat immers niet zonder risico. Daarom is deze website ook opgezet, om jou van de juiste beleggingstips te voorzien. In dit artikel lichten wij kort de voor- en nadelen van beleggen toe.

Over geld beleggen

De wereld van beleggen kan ingewikkeld zijn en ver van ons afstaan. Het is immers voor veel mensen en waarschijnlijk ook voor jou een onbekende wereld. Vaak denken mensen dat het een wereld is die alleen is weggelegd voor mensen met een opleiding. Niets is minder waar.  Je kunt heel makkelijk gaan beleggen als particulier. Laat niet van niets weerhouden en lees waarom en hoe dit opgezet is. Neem die stap en lees dit artikel verder.

Risico’s nemen is geld verliezen

Beleggen brengt altijd wat risico’s met zich mee. Het is immers een risico dat je geld kunt gaan verliezen. Toch als je dit artikel leest en het programma van deze website volgt zal het risico lager zijn. Indien je geen risico neemt zul je ook geen geld verliezen, dus de keuze is natuurlijk aan jou.

Harm van Wijk heeft de Trading Navigator opgezet. Echter heeft hij geen frisse start gemaakt, dit ging niet zonder zorgen. Hij heeft veel geld verloren, maar daardoor ook veel geleerd. Hierdoor weet hij alle ins-en-outs van beleggen en een programma voor jou gecreëerd. Met dit programma kun je zorgeloos beleggen en jouw computer het werk laten doen. De manier die hij heeft ontwikkelt met het juiste algoritme bevat weinig risico’s. Hij heeft een formule gemaakt op basis van een algoritme wat jou in staat brengt om op een veilige manier te kunnen beleggen. Als het risico hoog is dan is beleggen natuurlijk niet verstandig, lage risico’s geven meer garantie. Echter maakt de hoogte van het risico met dit programma van Harm van Wijk niets uit. Laat de computer het werk doen en denk rustig na over de keuzes die je gaat maken.
Het is tegenwoordig erg eenvoudig om vanaf jouw computer te beleggen. Je kunt met eenvoudige manieren beleggen en met de juiste tips van dit programma jouw vermogen laten groeien. Leuk een extra zakcentje of het begin van een zorgeloos bestaan.

Voordelen van beleggen

beleggen voordelenBen je opzoek naar een manier waarbij je meer rendement haalt dan met sparen? Denk dan eens aan beleggen. Wellicht heb je al vaker het advies gekregen om te gaan beleggen?
Maar weet jij ook wat de voordelen van beleggen zijn? In dit kopje lichten wij jou de voordelen toe.

Hoger rendement

Over het algemeen zijn de rendementen op de aandelenmarkt gemeten vanaf 1915 tot nu toe gestegen. Van zo’n 1.500 USD in 1915 tot 26.385 USD in de huidige tijd.
Dit zou dus betekenen dat in meer dan 100 jaar tijd jouw vermogen 17.4 keer is gestegen. Dat is nog eens een rendement. Het rendement wat je zou behalen met een spaarrekening valt hierbij dus in het niets. De aandelenmarkt is dus een goede optie om een hoog rendement te behalen.

Rente-op-rente

We hebben het hierboven al even toegelicht, maar rendement wordt behaald door te blijven investeren. Je geboekte winsten weer geïnvesteerd dit wordt ook wel rente-op-rente genoemd en werkt ook voor de aandelenmarkt.

Liquide

Indien we kijken naar de manieren waarop je jouw geld weg kunt zetten dan is je spaarrekening natuurlijk het meest liquide. Op een aandelenmarkt kunt je goed beleggen en je kunt er altijd voor kiezen om ermee te stoppen.

Passief inkomen

Je kunt net als dat je op een spaarrekening rente ontvangt ook bij beleggen dividend ontvangen. Echter weet je vaak niet hoeveel dit is. Vaak is dit op jaarbasis. Echter kan dit wel vaak zorgen voor een fijn extra inkomen welke je op regelmatige basis ontvangt.

Nadelen van beleggen

We zijn al zeer positief geweest over de voordelen van beleggen, maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Hier moet je natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Misschien heb je geen bezwaren en vallen de nadelen je mee. Toch lichten we ze graag voor je toe.

Je kunt geld verliezen

Een van de grootste nadelen van beleggen is dat je jouw geld ook kunt verliezen. Dit nadeel heb je natuurlijk niet als je jouw geld op je spaarrekening laat staan. Toch is risico nemen soms de enige manier om meer geld te vergaren. Overweeg dus daarom dit nadeel dat je jouw geld kunt verliezen ten opzichte van het feit dat je ook geld kunt winnen. Wie geen risico loopt zal ook nooit meer vergaren.

Onzekerheid over toekomstige rendementen

We kunnen de historische rendementen bekijken. Echter heeft niemand een glazen bol. Je weet dus nooit wat je te wachten staat. Op deze website en met dit programma kun je wel veel inzicht vergaren en op de juiste manier beleggen. Toch kan het rendement altijd tegenvallen. Bedenkt daarom goed voor jezelf of je dit risico wilt nemen.
Bij verlies: Langere tijdshorizon nodig om je verliezen goed te maken
Indien uw beleggingsportefeuille in de min staat door de slechtere tijden waarin de aandelenmarkt zich bevindt is het niet meteen aan te raden om al je aandelen te verkopen. Een langere tijdsvisie en je aandelen laten staan kan in dit geval raadzaam zijn.

Meer risico

Je loopt met beleggen meer risico. Het is gelijk aan rendement. Hoe meer rendement hoe meer risico je loopt. Je kunt dus veel geld verliezen. Houdt dit goed in je achterhoofd en weeg het af.

Kost veel tijd!

Beleggen kost veel tijd en zeker als je net gaat beginnen. Het is belangrijk om jezelf er goed in te verdiepen. Hoe wil je het doen? Via welke bank of broker? Waar begin je? Lees jezelf goed in en neem ook de tijd. Het is een nadeel wat het echt waard is. De keuze in wat je doet is natuurlijk aan jou. We kunnen je enkel advies geven. Laat jezelf goed adviseren en lees alle informatie goed door. Beleggen kan leuk zijn en weeg de voor- en nadelen goed af.

geld verdienen met beleggen
Wil jij ook beginnen met beleggen?
Ontvang een gratis e-book!

Ontdek de geheimen van succesvolle beleggers die elke belegger moet weten.
Dit boek geeft je de juiste mindset en leert je welke concrete stappen je NU moet zetten!

Deel dit artikel op social media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!