Home » Reviews » Voorkom Hooikoorts review

Voorkom Hooikoorts review

Leestijd: 7 minuten

Gewoon weer met volle teugen van de lente genieten. Dat belooft Michel Lejeune met zijn hypnotherapie sessie Voorkom hooikoorts. Maar werkt zoiets vaags als hypnose veel beter dan alle medicijnen bij elkaar? In deze review bekijken we het pakket, onderzoeken we wat andere kopers vinden en vertellen we je of hypnose echt wel zo doeltreffend is als ze zeggen.

Wat is hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie van de luchtwegen op het stuifmeel, of pollen, van grassen en bomen. Een allergie is een extreme reactie van het lichaam om een externe stof, een allergeen genoemd, terwijl die eigenlijk heel onschuldig is. Om zich te beschermen tegen deze stof maakt je lichaam histamine aan dat de klachten die je bij een allergie krijgt veroorzaakt. Er zijn verschillende manieren om van je hooikoorts af te komen. De meeste pillen en neussprays tegen hooikoorts die er op de markt zijn, bevatten steroïden en antihistaminica. Hiermee onderdruk je de reactie van je lichaam, maar los je het probleem zelf niet op. Ook kun je een immunotherapie ondergaan, waarbij je je lichaam op een versneld tempo aan het allergeen laat wennen.

Veel voorkomende klachten bij hooikoorts

voorkom hooikoortsHooikoorts is vervelend. Het zorgt er soms zelfs voor dat je je echt ziek kunt voelen. De meest voorkomende klachten ontstaan op het gebied van het immuunsysteem, waardoor je je echt belabberd voelt.

 • Jeukende en verstopte neus
 • Kriebel in je keel en hoest
 • Jeukende en tranende ogen
 • Hoofdpijn
 • Koortsig gevoel
 • Lage energie en vermoeidheid

Voor wie is Voorkom hooikoorts?

Heb je flinke last van hooikoorts en heb je alles al geprobeerd? Ben je teneinde raad omdat geen enkel medicijn werkt en de huisarts je ondertussen ook niet meer kan helpen? Of ben je wel in voor een andere methode, omdat je medicatie en de gewenning die daar bij hoort niet ziet zitten? En wil je nu eindelijk eens van de lente genieten? Dan is het misschien wel een optie voor jou om Voorkom hooikoorts te proberen.

Maar wat koop je eigenlijk?

Het Voorkom hooikoorts programma is geschreven door Michel Lejeune en bestaat uit een aantal hypnotherapie sessies. Je krijgt van hem een pakket met opnames in mp3 formaat. De sessies bestaan uit:

 • Introductie en uitleg hoe het werkt, waarin je uitgelegd wordt hoe hypnotherapie werkt.
 • Sessie Introductie Audio, waarin de behandeling die je ondergaat, wordt uitgelegd.
 • Behandelmethode ‘Voorkom Hooikoorts’, dit is de werkelijke sessie die je moet beluisteren. Deze bestaat uit een aantal varianten zoals hypnose, multiliminal en nachtsessie.

Hypnotherapie helpt

hooikoorts voorkomenHet klinkt vaag en zweverig, maar hypnose heeft zich op meerdere vlakken al bewezen als een effectieve behandelmethode. Het werkt vooral goed op klachten die vanuit je onderbewuste worden aangestuurd. Een van de redenen dat het werkt bij hooikoorts is omdat je allergie als een vorm van gedrag is. Je hebt een reactie met je zintuigen op iets wat in je omgeving is. Hypnotherapeuten kwamen er achter dat cliënten met hooikoorts ook in de therapieruimte nog steeds een reactie vertoonden, terwijl er geen pol in de buurt was. Wat er wel aan de hand was, is dat ze de cliënten een plek vol pollen lieten inbeelden. Het onderbewuste reageerde dus op een visualisatie terwijl ze in de stoel bij de therapeut zaten.

Hoe gaat een hypnose sessie

Als je onder hypnose bent, raak je in een staat, waarin je onderbewustzijn makkelijker te bereiken is. De therapeut vertelt je wat je moet doen, terwijl jij helemaal moet ontspannen en focussen op wat hij of zij zegt. Je raakt in een diepe staat van ontspanning, die voelt alsof je slaapt, maar je bent nog wel steeds aanwezig in de behandelkamer. De stem van de therapeut begeleidt je naar je onderbewuste en helpt je daar veranderingen in je eigen reacties aan te brengen. Deze veranderingen merk je direct, maar blijven actief op de langere termijn.

Bonussen bij Voorkom hooikoorts

Bij de aanschaf van het pakket van Michel Lejeune krijg je ook nog een paar bonussen, die je onderbewuste nog een extra zetje geven.

 • Voorkom Hooikoorts, een Binaurale Dagsessie, waarmee je nog sneller positieve resultaten boekt. Dit komt doordat de sessie is verkort tot de essentie en dat wat je hoort steeds van oor wisselt. Zo omzeil je het denken.
 • Vrij van allergieën behandelmethode, die je kunt beluisteren voor het behandelen van andere allergieën. Dit is dus een algemenere sessie dan die specifiek voor hooikoorts.

Maar werkt het ook?

Als je het pakket aanschaft krijg je een e-mail met de links waarmee je de mp3’s download. Je kunt de bestanden op elk apparaat zetten en zo kiezen welke manier voor jou het beste is om de sessies te beluisteren. Je moet eerst de twee introducties beluisteren voordat je met de werkelijke sessie aan de slag kunt. Volg je de instructies juist op en beluister je de sessie meerdere keren dan merk je al snel veranderingen. Je niest minder vaak, je neus gaat open of hebt weer een helder hoofd.

Wil je echt resultaat boeken dan zijn er wel een paar voorwaarden aan het doen van hypnotherapie. Je moet er bijvoorbeeld wel voor openstaan. Als jij de hele sessie denkt dat het onzin is en het je toch niet helpt, dan zul je geen veranderingen merken. Maar besluit je zonder oordeel de hypnose te ervaren, dan kunnen de resultaten je nog verbazen. Belangrijk is ook dat je goed je aandacht kunt focussen. De sessies even tijdens het koken beluisteren is dus geen goede keuze. Maak je er tijd voor vrij en kies je een rustig moment dan heb je grote kans dat met Voorkom hooikoorts je hooikoorts verdwijnt.

Wie er achter Trancewerk staat

Ontwikkelaar Michel Lejeune is sinds 2006 internationaal gecertificeerd hypnotherapeut. En richtte in 2007 Trancewerk op, waar je hypnose sessies op Cd’s kon kopen. Al als klein kind was hij geïnteresseerd in hypnose, maar pas tijdens een hypnose sessie die hij zelf onderging, wakkerde deze interesse weer aan en besloot hij uiteindelijk de opleiding te volgen. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van het menselijk onderbewustzijn, waarvoor hij ondertussen 1500 verschillende sessies voor heeft opgenomen en die je op zijn website Trancewerk kunt downloaden. Daar vind je ook een blog over verschillende onderwerpen op het gebied van onderbewustzijn en hypnotherapie. Ook heeft hij daar een pagina geweid aan de wetenschappelijke onderzoeken die er in de afgelopen jaren over hypnotherapie zijn gedaan. Zijn sessie beslaan veel categorieën. Van geld tot liefde, maar ook over mentale en lichamelijke gezondheid, zoals dus ook voor hooikoorts.

Wat andere gebruikers zeggen

geen hooikoortsOp de website van Trancewerk staan vele positieve opmerkingen van kopers. Op andere media vinden we niet zoveel over Michel zelf of over zijn producten. Tijdens het doorlezen van de opmerkingen ontdekten we een aantal overeenkomsten. De meesten waren in het begin heel sceptisch over hypnose. Velen kennen het van tv waar het in shows een beetje voor gek wordt gezet. Maar ook angst, want wat weten ze nu eenmaal van hypnose en wat gebeurt er als je in de slaapstand bent. Maar uiteindelijk zetten ze de stap, omdat ze alles al hadden geprobeerd. Ze wisten niet meer wat dan wel zou helpen, dus waagden ze de sprong en hadden ze vooral positieve ervaringen.

Onze ervaring met Voorkom hooikoorts

Ten eerste de prijs. Het hele pakket koop je voor 57 euro. Een sessie met een hypnotherapeut kost je al snel 100 euro per sessie en een volledige behandeling bestaat vaak uit 2 tot 3 sessies. Dus tel maar uit je winst. Maar waar zit dan het addertje onder het gras? Kies je voor een 1 op 1 therapie met een therapeut, dan past deze de behandeling aan op jouw persoonlijke situatie en reactie. De behandelingen van Michel zijn ruimer omdat je van toepassing moeten zijn op iedereen die het pakket koopt. Het voordeel is dat je de sessies zo vaak kunt beluisteren als je nodig hebt. Ze zijn voor altijd in jouw bezit en dus kun je na jaren de behandeling herhalen, zonder nog een cent uit te geven.

Grote slagingskans

Hypnotherapie heeft op verschillende gebieden, van zelfvertrouwen, angsten tot burn-out, een slagingskans van zo een 95%. Maar twijfel je nog, dan geeft Michel je een 30 dagen tevredenheidsgarantie. Zo kun je uitgebreid de sessies proberen. Meestal merk je al na een paar dagen of de hypnotherapie helpt of niet. Men je niet tevreden, dan krijg je binnen 30 dagen dus gewoon je geld terug.

Is het wat voor jou?

Hypnose helpt je op een positieve en makkelijke manier je hooikoorts te verminderen of zelfs kwijt te raken. Ben je het zat om maar elke keer een nieuw medicijn te proberen en wil je eindelijk zonder pil of neusspray van de lente genieten, probeer dan Voorkom hooikoorts van Michel Lejeune.

Klik hier om naar het Voorkom hooikoorts pakket te gaan

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie