Home » Beauty tips » Zelf je nagels lakken

Zelf je nagels lakken

Leestijd: 5 minuten

Zelf je nagels lakken lijkt zo gemakkelijk, maar hoe vaak ben je niet tevreden met het resultaat. Je veegt voor het drogen per ongeluk de helft er al af of schildert je halve vinger mee. Lijkt een mooie gladde en perfect aangebrachte nagellak waar je meerdere weken plezier van hebt een droom? Lees dan onze tips en loop de deur uit alsof je net bij de manicure vandaan komt.

Mooie nagels

zelf je nagels lakkenJe handen zijn het uithangbord van je lichaam. Verzorgde handen laten de wereld zien dat je goed voor jezelf zorgt en dat je uiterlijk belangrijk voor je is. Mooie gelakte nagels horen daarbij. Of je nu kiest voor een neutrale kleur, je nagels bij je outfit laat passen of gaat voor een opvallend accent, het juist aanbrengen van je nagellak is belangrijk. Natuurlijk wil je zelf je nagels lakken, maar hoe doe je dat? We geven je de juiste tips voor een perfect resultaat.

De voorbereiding

Een goede basis is het halve werk. Verzorg je handen en je nagels goed. Droge handen smeer je in met een vocht inbrengende handcrème. Geef je handen en je nagels ook eens een scrub. Daarvoor kan je speciale nagelscrub kopen of er zelf een maken met bijvoorbeeld kokosolie en suiker.

Je nagelriemen zijn de plek waar je ziet of je je handen goed verzorgt of niet. Je krijgt er snel haakjes in je huid als je ze niet goed verzorgt. Gebruik een nagelriemolie en duw ze zachtjes terug. Knip je ze weg, dan heb je grotere kans op haakjes en huidbeschadigingen.

Maak je nagels voor het lakken je nagels goed schoon, het liefst met een nagellak remover zonder aceton. Aceton droogt namelijk je nagels uit en maakt al je goede verzorging voor niets. Er zijn ook natuurlijke middelen om te ontvetten, zoals een oplossing van azijn in een beetje water. Makkelijk zelf gemaakt en zacht voor je nagels.

De beste vorm

Bedenk vooraf welke in welke vorm je je nagels wilt vijlen. Dit hangt ook af van hoe lang je nagels zijn. Heb je hele korte nagels vijl ze dan mooi rond het randje, zodat er geen oneffenheden meer zijn. Heb je iets langere nagels dan is een vierkante vorm mooi, maar zijn je nagels lang, kies dan voor een amandelachtige vorm. Lange nagels wekken de aandacht en geven de indruk dat je vingers lang en slank zijn. Vijl van buiten naar binnen toe, een paar keer links en dan weer een paar keer rechts, zodat je aan beide kanten evenveel weg vijlt. Houdt de vijl op ongeveer 45 graden ten opzichte van je nagel.

Het lakken

nagels lakkenJe nagels lakken lijkt een klein klusje maar het is belangrijk dat je er de tijd voor neemt. Hoe rustiger en ontspannen je bent, hoe beter het gaat. Ook heb je voor het drogen genoeg tijd nodig, zodat je niet halverwege alles weer opnieuw moet doen omdat je de lak er afgeveegd hebt.

Gebruik een basecoat. Dit is een basislak die je nagels versterkt, zorgt dat ze niet geel worden en waardoor je lakkleur beter tot zijn recht komt. Wil je dat je lak echt flitst, gebruik dan een witte nagellak als basis.

Schud het potje niet, maar roer een paar keer met het kwastje door de lak. Als je de lak schudt, ontstaan er belletjes die met het kwastje ook op jouw nagels terecht komen. De lak komt dan niet egaal op je nagel te zitten.

Leg je hand plat op tafel en begin bij je pink en werk vinger voor vinger naar de duim toe. Doordat je verder van je af begint, veeg je tijdens het lakken niet de lak van de al gelakte nagels af. Begin vlak bij je nagelriem en breng de nagellak in een streek naar boven aan. Lak eerst de linker en rechterkant van de nagel en dan pas het midden.

Twee dunne laagjes nagellak zijn mooier dan een dikke laag. Bovendien droogt je lak zo sneller, is het sterker en zie je minder de kwaststreken. Een teveel aan lak strijk je van het kastje aan het randje van het potje. Wacht ongeveer een minuut met het aanbrengen van de volgende laag. Ga daarna pas verder met de volgende nagel.

Beschermen en drogen

nagels drogenAls de gekleurde lak droog is, kun je een topcoat aanbrengen. Dit is de bescherming van je nagellak. Het geeft je nagels een mooie glans en zorgt voor minder beschadigingen of chippen. Ook met de topcoat begin je bij de nagelriem en breng je in een streek aan tot het einde van je nagel. Laat het daar wat over het randje vloeien, daar beschadigt je nagellak het snelste.

Om je nagellak te drogen is het beter niet te blazen maar gewoon de tijd te nemen die er voor nodig is, dit zorgt namelijk voor rimpeltjes in het oppervlak. Heb je toch een beetje haast, houd je vingers dan een paar minuten in een bakje met koud water. Het klinkt raar, maar het versnelt het droogproces. Een nagellak heeft gewoonlijk 3 kwartier nodig om goed te drogen. Er bestaan sneldrogende nagellakken, maar die zijn slecht voor je nagels doordat ze je nagels uitdrogen.

Wil je je nagels een echte blikvanger maken, denk dan aan het versieren van je nagels met een tekening, het aanbrengen van een stickertje of een nepdiamantje. Wil je het echt professioneel laten lijken, kijk dan of een French Manicure je lukt.

De juiste kleur

Zo, nu weet je alle trucjes voor een perfect aangebrachte nagellak. Het enige wat je nog moet doen is de juiste kleur uitzoeken. Tenzij je voor een opvallend effect wilt gaan en voor een felle kleur gaat, is er een manier om te ontdekken welke kleuren het beste bij jouw huid passen. Als je huid een koele ondertoon heeft, passen koele kleuren het beste bij jou.

Dit weet je door te kijken naar je huid aan de onderkant van je pols. Is de huid daar paarsig of blauw, dan heb je een koele huidskleur. Warme kleuren passen beter bij je als je huid daar beige of groenig toont. Koele lakkleuren zijn onder andere groen, blauw en paars. Warme lakkleuren hebben een basis van bruin, oranje, geel of rood. Maar, goed aangebrachte nagellak blijft zeker 2 tot 3 weken zitten. Kies daarom vooral een kleur waar je blij van wordt.

Klik hier voor de populairste nagellakken op bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie