Home » Beauty tips » Zelf je wenkbrauwen verven

Zelf je wenkbrauwen verven

Leestijd: 6 minuten

De wenkbrauwen zijn het opvallendste onderdeel van je gezicht en dus wil je dat ze de juiste vorm en kleur hebben. Maar zijn jouw wenkbrauwen ze te licht of wil je ze graag wat voller denk dan eens aan het verven van je wenkbrauwen. We leggen je hieronder stap voor stap uit wat je moet doen voor een perfect resultaat.

Waarom wil je je wenkbrauwen verven

zelf je wenkbrouwen vervenJe wenkbrauwen verven doe je niet zomaar. De haren boven je ogen bepalen voor een belangrijk deel je gezicht, dus ze een extra kleurtje geven kan een groot verschil maken. En wenkbrauwverf is nu eenmaal permanenter dan een potloodlijntje. Waarom zou je ze dan willen verven? Heb je je haren net geverfd en nu merkt dat je wenkbrauwen wegvallen. Dan is het een goed idee om ze dezelfde kleur als je haar te geven. Ook kan het zijn dat je er langzaamaan toch ook grijze haartjes ziet. Voor een jonger uiterlijk is het mooier als de wenkbrauwen egaal van kleur zijn. Of je hebt lichte of blonde wenkbrauwen, die je bijna niet ziet en wil je een look met meer uitdrukking. Ook dan is verven van je wenkbrauwen een optie. Maar hoe zorg je er nu voor dat het verven van je wenkbrauwen geen fiasco wordt? Hieronder geven we je tips.

Welke verf kies je

Het verven van je wenkbrauwen begint bij de juiste keuze in verf. Ondanks dat het verleidelijk is om de haarverf te gebruiken die je op je hoofdhaar hebt gedaan, is dat niet zo een goed plan. Je hebt weliswaar dezelfde kleur, maar de huid rond je ogen is veel gevoeliger dan je huid onder je haren. De kans op een reactie is groter en die is natuurlijk veel zichtbaarder in je gezicht. Kies daarom altijd voor speciale wenkbrauwverf. Je vindt die meestal in de kleuren zwart, bruin, lichtbruin en rood. Kies de kleur die het dichtst bij je haarkleur komt en vermijd zwart, tenzij je zelf zwart haar hebt.

Aan de slag

wenkbrouwen vervenAls je je wenkbrauwen gaat verven zijn er een paar dingen die je vooral moet doen. Naast de juiste verf kopen, is het belangrijk om de dag ervoor een kleine allergie test te doen en op een onzichtbare plek een beetje verf op je huid te doen. Heb je geen reactie, dan kun je aan de slag.

Leg alles vooraf klaar

Als je begint, zorg je dat je de juiste spulletjes bij de hand hebt. Je wenkbrauwen verven gaat redelijk snel en zo verlies je geen tijd aan het zoeken van bijvoorbeeld de wattenstaafjes. Meng de verf in een klein potje, want je hebt niet veel nodig. Gebruik de kwast die je het fijnste vindt. Een rechte kwast maakt strakkere lijntjes, een ronde geeft je een minder strakke vorm. Leg ook watten, tissues of wattenstaafjes klaar om achteraf de verf te verwijderen. En natuurlijk de verf uit de verpakking.

Maak goed schoon

Was je gezicht en wenkbrauwen met een lotion zonder olie en maak ze daarna goed droog. Het water en de olie zorgen ervoor dat de verf minder en onregelmatiger pakt, wat natuurlijk zonde van je werk is.

Weet wat je wilt

Bekijk je gezicht en bepaal in wat voor vorm je je wenkbrauwen wilt hebben. Met een wenkbrauwpotlood geef je dan lichtjes de vorm aan, zodat je die makkelijk kan volgen tijdens het opbrengen van de verf.

Verf klaarmaken

In een klein potje of lenzenbakje maak je de verf aan door de oxidant toe te voegen en goed te mengen. Volg hierbij de beschrijving van het product dat je hebt gekocht.

Verf je wenkbrauwen een voor een

Omdat de inwerkingstijd vrij kort is, is het beter je wenkbrauwen een voor een te verven.Zo weet je zeker dat je de verf even lang hebt laten zitten en krijg je geen kleur verschil.

In de juiste richting

Begin met wat verf aan te brengen daar waar de haartjes wat lichter zijn, zodat die wat langere inwerkingstijd krijgen. Ga Met de haarrichting mee en zorg dat je alle haartjes bedekt. Je kunt er voor kiezen de huid ook te bedekken, doordat die dan mee kleurt krijg je een voller effect.

Inwerktijd bepalen

Neem de eerste keer een kortere inwerktijd dan op de verpakking staat en verleng deze de volgende keer als je het resultaat te licht vond. Het is beter iets te lichte wenkbrauwen te hebben dan te donkere. Zijn ze na de verfbeurt echt nog steeds te licht naar je smaak, dan kun je het proces altijd nog een keer herhalen.

Verwijderen

Je verwijdert de verf na de inwerktijd met een natte tissue of wattenstaafje. Je wrijft vanaf het begin van de wenkbrauw, dus dicht bij je oog, naar het einde en herhaalt dit tot je alle verf hebt verwijderd.

En wat betreft epileren

De meningen verschillen. De ene epileert graag vooraf, zodat je de vorm vooraf maakt, wat het makkelijker maakt om de juiste vorm te verven, de ander epileert achteraf, omdat je door de kleur de haartjes beter ziet. Het ligt uiteindelijk een beetje aan jou eigen voorkeuren.

Hoe lang blijft de verf zitten

De verf vervaagt door zonlicht, wassen en schoonmaak lotion. Na een week is het sterke effect verdwenen, na ongeveer drie weken is de verf eraf. Ga er dus vanuit dat je elke drie weken je wenkbrauwen moet verven wil je ze in dezelfde kleur houden.

Er zijn ook andere opties

wenkbrouwen tatoeërenNaast het gebruiken van een potlood en het verven van je wenkbrauwen zijn er ook nog andere opties.

Wil je niet elke drie weken bijverven, heb je hele lichte of dunne wenkbrauwen of onregelmatige haargroei, dan bied het zetten van een tattoo een uitkomst. Je kunt er voor kiezen om haarlijntjes te laten tatoeëren, of een egaal vlak (een schaduw effect) te laten aanbrengen. Ook de vorm kun je zelf bepalen. Een tattoo blijft enkele jaren zichtbaar, dus weet goed wat je wilt.

Op dit moment hoor je veel over het kleuren van je wenkbrauwen met henna. Het effect van henna is dat het ook de huid onder de wenkbrauw mee kleurt, wat een voller effect geeft. Is deze kleuring bij gewone wenkbrauwverf al na een aantal dagen weg, bij henna blijf je deze kleur tot wel twee weken zien.

Voel je je onzeker

Dan kun je er voor kiezen om een professional je wenkbrauwen te laten verven. Zo weet je zeker dat je de juiste kleur krijgt, de vorm perfect is en leer je hoe je het doet. Voor ongeveer 20 euro vind je al een kapster die ook je wimpers mee verft voor stralendere ogen.

De keuze is reuze

Een van de bekendste merken is Refectocil, waarmee je ook de wimpers kunt kleuren. Ga je voor henna, dan is Marie-José & co een goed merk. Hieronder hebben we voor jou alvast een lijstje gemaakt, zo kun je snel aan de slag voor een mooiere oogopslag!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie